Τα αλογάκια-σκλάβοι της Αίγινας. Εικόνες που μας θλίβουν και μας εξοργίζουν

Οι κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα αυτής της χώρας. Βέβαια κάποιοι θα διαφωνήσουν σε αυτό και θα μιλήσουν πρώτα για οικονομική, ανθρωπιστική κρίση και τα σχετικά. Δεν διαφωνούμε. Όμως μια κοινωνία που δεν σέβεται το διπλανό της, τη φύση και τα ζώα, και όχι μόνο δεν τα σέβεται αλλά τα κακοποιεί με το χειρότερο τρόπο είτε για πλάκα είτε για τα χρήματα, αργά ή γρήγορα θα της χτυπήσει την πόρτα και η οικονομική κρίση, η πολιτιστική και η ανθρωπιστική. Είναι τα πάντα αλληλένδετα μεταξύ τους. Σκοτώνω για πλάκα ένα ζώο; Κάνω ό,τι μου γουστάρει χωρίς να με τιμωρεί κανείς; Δεν πληρώνω φόρους; Δεν υπακούω σε κανέναν κανόνα; Όλα αυτά φέρνουν την καταστροφή καθώς το ένα εξαρτάται από το άλλο. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Τα τελευταία χρόνια μεγάλη έκταση πήρε το θέμα με τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης και την άθλια αντιμετώπισή τους από τους ανθρώπους που τα έχουν. Ένα ολόκληρο νησί συγκαλύπτει αυτό το έγκλημα που συμβαίνει σε αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα.

Όμως δεν είναι μόνο εκεί τραγικά τα πράγματα. Είναι και σε άλλα νησιά. Στην Αίγινα για παράδειγμα. Στο νησί αυτό υπάρχουν και εδώ σκλάβοι, τα άλογα που κουβαλούν την άμαξα στην οποία επιβαίνουν τουρίστες αλλά και Έλληνες.

Μπαίνοντας στη σελίδα στο Facebook της ομάδας Γαϊδουράκια/Άλογα-Στοπ στην εκμετάλλευση/κακοποίηση βλέπουμε τις άθλιες φωτογραφίες από την Αίγινα και την ανάρτηση της ομάδας που τη συνοδεύει:

ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Δεμένα να κουβαλάνε την άμαξα με τους τουρίστες όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο. Έχει γίνει αναπτυξιακό άλμα. Σε ένα σημείο έχουν τοποθετήσει στέγαστρο (το ταλαίπωρο περήφανο άλογο προσπαθεί να βρει σκιά).

Άκουσα πολύ θετικά σχόλια ότι οι αμαξάδες έχουν μεγαλώσει οικογένειες και έχουν άδεια για τη νόμιμη δουλειά τους. Κάποιοι τα παρουσίαζαν σαν παιδιά τους.

Απορώ. . .
Ότι είναι Νόμιμο Δεν είναι και ηθικό;

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»