Τα έπινε σε πάρτι πριν πιάσει τιμόνι και παρασύρει στο θάνατο τον Παναγιώτη ο Ρώσος!

Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού βάζουν για δεύτερη φορά χειροπέδες στον 50χρονο Ρώσο που παρέσυρε στο θάνατο τα ξημερώματα της Πέμπτης τον 27χρονο Παναγιώτη Χριστοφόρου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Την ίδια ώρα που η κυπριακή κοινωνία ζητά παραδειγματική τιμωρία για τον οδηγό που ευθύνεται για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου στην άσφαλτο.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από χθες, ο 50χρονος Ρώσος, κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, οδηγούσε μεθυσμένος με το προκαταρτικό αλκοτέστ να δείχνει 111mg αντί 22 που είναι το επιτρεπτό από το νόμο όριο, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι το μαύρο τζιπ του 50χρονο κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ενδεικτικό ότι κατά της εξετάσεις στη σκηνή του φοβερού δυστυχήματος, τα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού δεν εντόπισαν ούτε ίχνος φρεναρίσματος.

Η Τροχαία αναμένει στο μεταξύ και τα αποτελέσματα των δειγμάτων που στάλθηκαν για αναλύσεις στο Κρατικό Χημείο και οι οποίες θα καταδείξουν κατά πόσον ο 50χρονος είχε κάνει χρήση και άλλων ουσιών.

Αντιμέτωπος μέχρι και με ισόβια…

Ο 50χρονος Ρώσος έλαβε το πρωί εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λεμεσού και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΑΔΕ Λεμεσού, για να παρουσιαστεί αύριο Σάββατο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι στη Cyprus Times, το αδίκημα με το οποίο είναι πλέον αντιμέτωπος ο 50χρονος, επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και ισόβια.

Τα έπινε προηγουμένως σε πάρτι!

Πάντως την ώρα που η οικογένεια του άτυχου νέου θρηνεί και η κυπριακή κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη μπροστά στην τραγωδία, πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι πριν πιάσει το τιμόνι μεθυσμένος ο 50χρονος Ρώσος, βρισκόταν σε πάρτι, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, του είχαν γίνει μάλιστα και συστάσεις να μην οδηγήσει στην κατάσταση που βρισκόταν.

Σοκαριστικά τα ευρήματα της νεκροτομής

Το πρωί διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου Παναγιώτη. Τα ευρήματα της νεκροτομής καταδεικνύουν της σφοδρότητα της σύγκρουσης καθώς και το γεγονός ότι ο άτυχος νέος βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα ιατροδικαστή Νικόλα Χαραλάμπους, τα αίτια θανάτου του 27χρονου οφείλονται σε πλήρη διατομή της θωρακικής αορτής και κατάγματα σπονδυλικής στήλης. Ο 27χρονος φέρει επίσης πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων.

Υπενθυμίζεται ότι η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του άτυχου νέου, έγινε στην παρουσία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού εκ μέρους της οικογενείας.

Έτοιμη να κινηθεί νομικά η οικογένεια

Με δηλώσεις του στη Cyprus Times ο δικηγόρος της οικογένειας Ηλίας Χρίστου, ανέφερε ότι μόλις είναι έτοιμα τα πορίσματα, τόσο της Αστυνομίας όσο και των ιατροδικαστών, η οικογένεια θα κινηθεί νομικά έτσι ώστε να αποζημιωθεί, τόσο το εξαρτώμενο παιδί του 27χρονου όσο και η οικογένεια του.

Ερωτηθείς για τα θέματα αποζημίωσης, ο κύριος Χρίστου ανέφερε πως η μέγιστη αποζημίωση που καταβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις ανέρχεται στις 17 χιλιάδες ευρώ ενώ στην περίπτωση του ανήλικου το ποσό διαμορφώνεται από την ηλικία που βρίσκεται και τις ανάγκες που προκύπτουν μέχρι να ενηλικιωθεί.

Πηγή: cyprustimes.com

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»