Στην κατεστραμμένη Βηρυτό, ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσφερε παρηγοριά και μία αγκαλιά

Μία κάτοικο της Βηρυτού αγκάλιασε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις που άφησαν πίσω τους νεκρούς, τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές.

Ήταν μία από τις πλέον δυνατές στιγμές της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου στη Βηρυτό. Ο Εμανουέλ Μακρόν περπάτησε στην κατεστραμμένη πόλη και συνομίλησε με τους εξοργισμένους κατοίκους. Όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο μίλησε με μία γυναίκα και την πήρε αγκαλιά. Ο Μακρόν, όπως μεταδίδει το ABC, πήρε μία πρώτη γεύση από την οργή των κατοίκων καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει αντικυβερνητικά συνθήματα.

«Βρίσκεσαι ανάμεσα σε πολέμαρχους», φώναξε η γυναίκα πίσω από τη μάσκα που φορούσε. Ο Μακρόν, φορώντας επίσης μάσκα, τη διαβεβαίωσε πως κατανοεί τις ανησυχίες της. «Δεν είμαι εδώ για να τους βοηθήσω. Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω εσάς», είπε. Το πλήθος ζητωκραύγαζε ενώ λεπτά αργότερα, ο Μακρόν βρέθηκε να παρηγορεί μια γυναίκα με μια θερμή αγκαλιά.

Η κίνηση ήταν χαρακτηριστική του Γάλλου προέδρου, που είναι γνωστός στην πατρίδα του για την διάδρασή του με τους πολίτες, κάνοντας χειραψίες με αγνώστους ή δίνοντάς τους ευγενικά φιλιά στο μάγουλο.

Η Γαλλία, που κάποτε κυβερνούσε τον Λίβανο ως προτεκτοράτο της, διατηρεί ακόμη στενούς δεσμούς με την μικρή αυτή μεσανατολική χώρα. Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Μακρόν υποσχέθηκε στο πλήθος πως θα μιλήσει στους πολιτικούς ηγέτες του Λιβάνου και δεσμεύτηκε να προστατεύσει την χρηματική βοήθεια από την διαφθορά.

Πηγή: lifo

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»