Σταθερός ο δείκτης του ELA – Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανέβει στα 100 το όριο των αναλήψεων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες κατά τηv σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.

Βέβαια, ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να φέρει εντός των επόμενων ημερών νομοσχέδια για μεταρρυθμίσεις προκειμένου να της δοθεί χορήγηση ρευστότητας.

Τραπεζική Αργία

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών η παράταση της τραπεζικής αργίας θα ισχύει μέχρι την Τετάρτη, όπως τονίστηκε, παράλληλα εξετάζεται η αύξηση του ορίου ανάληψης στα 100 ευρώ, δεν έχει, όμως, επιβεβαιωθεί κάτι ακόμη από επίσημες πηγές.

Χρηματιστήρια

Μετά τα θετικά νέα από την Σύνοδο Κορυφής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκτοξεύθηκαν. Αξίζει, όμως, να τονιστεί ότι οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης μειώθηκαν, μετά τη δήλωση του Προέδρου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ ότι υπήρξε συμφωνία να αρχίσει η διαπραγμάτευση για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 1,1%, με τα χρηματιστήρια του Παρισιού, της Φρανκφούρτης και της Μαδρίτης να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Πριν από λίγο (15:48) ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με εκπροσώπους των τραπεζών. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία πρόκειται να εκδοθεί αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

[via]

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα