ΣΟΚ: 50 ζώα Πέθαναν από την Πείνα σε έναν Ζωολογικό Κήπο της Βενεζουέλας!

A lion sleeps inside a cage at the Caricuao Zoo in Caracas, Venezuela July 12, 2016. Picture taken July 12, 2016. REUTERS/Carlos Jasso TPX IMAGES OF THE DAY

Πενήντα ζώα συνολικά έχουν λιμοκτονήσει σε έναν από τους μεγαλύτερους ζωολογικούς κήπους της Βενεζουέλας, λόγω της έλλειψης αποθεμάτων τροφής. Κάποια από τα ζώα που πεθάνανε, στον ζωολογικό κήπο Caricuao στο Καράκας, ήταν χοίροι από το Βιετνάμ, τάπιροι, κουνέλια και πουλιά, μερικά από τα οποία δεν είχαν τραφεί για δύο εβδομάδες.

Σε άλλες πόλεις στη χώρα, οι ζωολογικοί κήποι είναι σε χειρότερη κατάσταση και ζητάνε την δωρεά λαχανικών, φρούτων και κρέατος από ντόπιες επιχειρήσεις.

Όλη η νότιος Αμερική βρίσκεται στο έλεος μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης, η οποία έχει οδηγήσει σε ελλείψεις τροφίμων και λεηλασίες σε ορισμένες περιοχές.

Η πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζωμένων του εθνικού ζωολογικού κήπου, δήλωσε πως ταΐζανε μάνγκο και κολοκύθες σε λιοντάρια και τίγρεις για να αντικαταστήσουν την διατροφή μς κρέας, ενώ οι ελέφαντες τρώγανε τροπικά φρούτα, αντίθετα με την διατροφή τους από στάχια.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι οι θανάτοι οφείλονται στην έλλειψη τροφής, αλλά εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη σχετική υπόθεση. Ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, υποστηρίζει πως για τα προβλήματα της χώρας και τον οικονομικό πόλεμο που γίνεται εναντίον της, φταίνε οι τοπικοί αντίπαλοί του και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι επικριτές του, από την άλλη, τον κατηγορούν για την βαριά οικονομική εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο, του οποίου η τιμή έχει πέσει απότομα και για τη μη βιώσιμη πολιτική που ασκεί.

Όπως συμβαίνει με όλες τις ελλείψεις στη Βενεζουέλα, έτσι και οι ελλείψεις στους ζωολογικούς κήπους της επαρχίας είναι πιο αισθητές, αν και οι φύλακες αναζητούν συνέχεια τρόπους, ώστε να κρατήσουν τα ζώα ζωντανά.

Credits: Daily Mail

Related posts

Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση – Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη

Την Ακολουθία του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία

Ρίγη συγκίνησης και ευλάβειας: Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της Ελλάδας – Μοναδικές εικόνες