Σε αυτήν την πόλη αποφάσισαν να MHN συλλαμβάνουν τους χρήστες ναρκωτικών! Δύο μήνες αργότερα…

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε αν σταματούσαμε να συλλαμβάνουμε τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών;

Άνθρωποι προσπαθούν εδώ και χρόνια να νομιμοποιήσουν κάποιες ουσίες, ενώ σε πολλές περιοχές προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας. Και φυσικά η Αμερική πρωτοπορεί γι’ ακόμη μια φορά.

Στην πόλη Gloucester της Μασαχουσέτης, υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με τους χρήστες ηρωίνης, όταν ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος, Leonard Campanello, ανακοίνωσε ότι πλέον δε θα συλλαμβάνονται χρήστες που ζητούν βοήθεια. Αντιθέτως, θα τους υποστηρίξουν με την ένταξή τους σε ειδικά κέντρα αποτοξίνωσης με καλυμμένα όλα τα έξοδα. Ομολογουμένως όμως, το σχέδιό του ήταν ριψοκίνδυνο…

Τα πρόσφατα αποτελέσματα όμως δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα! Από τότε που εφαρμόστηκε αυτή η τακτική, 116 χρήστες τέθηκαν υπό θεραπευτική αγωγή, ενώ έκαναν συμφωνία με τους τοπικούς φαρμακοποιούς για να μειωθεί το κόστος της φαρμακευτικής αγωγής αποτοξίνωσης, κάτι που μείωσε το συνολικό κόστος κατά 5.000 δολάρια. 5.000 δολάρια για 100 ζωές… Είναι αρκετά εντυπωσιακό!

Βέβαια το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη, αλλά αν τα υπολογίσουμε, μέσα σε δύο μήνες πάνω από 100 άνθρωποι αποτοξινώνονται αντί να σαπίζουν σε κάποιο κελί.

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»