Παρέμβαση Κρεμλίνου για Αγιά Σοφιά: “Να ληφθεί υπόψη…”

Αγιά Σοφιά: Στο ζήτημα σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας αναφέρθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο interfax ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο κ. Πεσκόφ τόνισε πως η Μόσχα αναμένει από τις τουρκικές αρχές να λάβουν υπόψη το γεγονός ότι η Αγία Σοφία είναι ένα αριστούργημα παγκόσμιας τέχνης και έχει ιερή αξία.

“Αναμφίβολα, ελπίζουμε ότι θα ληφθεί υπόψη το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς” – δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Η Αγία Σοφία είναι ένα αγαπημένο διεθνές αριστούργημα για τους τουρίστες από όλες τις χώρες που επισκέπτονται την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των τουριστών που προέρχονται από τη Ρωσία” – πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Πεσκόφ.

Ντμίτρι Πεσκόφ

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου συμπλήρωσε πως “δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την ίδια την απόφαση, καθώς πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας”.

Κλείνοντας ο κ. Πεσκόφ τόνισε πως και η Εκκλησία της Ρωσίας μέσω του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα.

“Γνωρίζετε ότι ο Πατριάρχης μας έχει ήδη κάνει μια δήλωση σχετικά με το θέμα αυτό, εκφράζοντας την γνώμη της Εκκλησίας” – υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα