Γιατί όταν όλοι οι άλλοι είναι βλοσυροί, ο Τσίπρας ξεκαρδίζεται;

Μεγάλη αμηχανία προξένησαν στο ελληνικό κοινό οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα μετά τη δραματική σύνοδο κορυφής χθές.

Ενώ η κατάσταση είχε οξυνθεί με πρωτοφανή τρόπο και ενώ τα μηνύματα της πίεσης που δεχόταν ήταν αλλεπάλληλα, αυτός εμφανίστηκε σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες με ένα πλατύ, ξεκαρδιστικό χαμόγελο, με αποκορύφωμα την θεατρική του πόζα, αμέσως μετά το πέρας των κρίσιμων συνομιλιών.

“Ο χαρούμενος πρωθυπουργός”

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε αυτές τις εικόνες με τον σαρκαστικό χαρακτηρισμό “Ο χαρούμενος πρωθυπουργός”.

Φυσικά, ο κύριος Τσίπρας δεν είναι χαρούμενος. Όλο αυτό είναι κακή συμβουλή των image makers του, που του έχουν διδάξει ότι βρέξει-χιονίσει πρέπει να φαίνεται σίγουρος και ευδιάθετος. Εικόνα που ασφαλώς λειτουργεί σε καιρό “ειρήνης”, όταν όμως “έχουμε πόλεμο”, δείχνει ότι κάποιος είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Και ασφαλώς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου. Βιώνει μια από τις πλέον στρεσογόνους περιόδους της ζωής του, στα όρια του πανικού, και αυτό φαίνεται από άλλες “κλεμμένες” φωτογραφίες που διαρρέουν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και όχι από τον επίσημο φωτογράφο του.

Δείχνουν ένα πρόσωπο συνοφρυωμένο, αγχωμένο, σκεπτικό -που δεν έχει καμμία σχέση με τις υπερχαρούμενες πόζες του στο φακό.

Οπότε κάποιος θα έπρεπε να συμβουλεύσει εκ νέου τον κ. Τσίπρα να μη γελάει σα να του καθαρίζουνε αυγά ενώ η χώρα καταρρέει. Αυτό δεν δείχνει σιγουριά, δείχνει κακό image maker.

Θα έπρεπε να είχε διδαχθεί γι αυτό από την Ντόρα Μπακογιάνη, η οποία ακολουθώντας την ίδια καταστροφική συμβουλή, μοιάζει πια σαν παγωμένη μάσκα θεάτρου Νο, ενώ ένα meme που είχε κυκλοφορήσει κάποτε την παρομοίαζε με τη κούκλα του σατανά.


[via]

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα