Ολόκληρη η Κύπρος στο πλευρό του μικρού Αντώνη – Αγωνιώδεις προσπάθειες για την εξεύρεση 2 εκατ. ευρώ [ΒΙΝΤΕΟ]

Μία τεράστια προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξή εδώ και μέρες με στόχο να μαζευτεί το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ που απαιτείται για τη θεραπεία του ηλικίας είκοσι-δύο μηνών Αντώνη, ο οποίος διαγνώστηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 1.

Το αγορά θα πρέπει μέχρι τον Οκτώβριο να λάβει συγκεκριμένη γονιδιακή θεραπεία στην Αμερική και η πιο μικρή εισφορά έχει μεγάλη σημασία για το μικρό αγγελούδι.

Ο μικρός Αντώνης, είναι μόλις 22 μηνών και ζητά τη στήριξη όλων μας για να λάβει θεραπεία ζωής.

Στον 5ο μήνα ζωής του διαγνώστηκε με τη νόσο Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου 1 . Σπάνια εκφυλιστική και καταληκτική νόσος με μέσο προσδόκιμο επιβίωσης χωρίς θεραπεία τα 2 χρόνια.

Ο Αντώνης είναι ο πρώτος ασθενής στην Κύπρο, που με οικονομική χορηγία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έλαβε το 2018 το παγκοσμίως τότε μοναδικό για την αντιμετώπιση της νόσου φάρμακο spinraza, το οποίο σταμάτησε την επιδείνωση της νόσου.

Σήμερα το πρωί το μικρό αγγελούδι έλαβε το φάρμακο για ακόμη μία φορά στο Μακάρειο νοσοκομείο. Ωστόσο, πρόσφατα μια καινοτόμα και επαναστατική θεραπεία αναπτέρωσε τις ελπίδες για επιβίωση και για το μέλλον του Αντώνη. Πρόκειται για νέα γονιδιακή θεραπεία η οποία δεν αντιμετωπίζει απλά τη νόσο, αλλά προοδευτικά τη θεραπεύει. Και ο Αντωνης είναι υποψήφιος. Κοστίζει όμως 2 εκατομμύρια. Θα πρέπει όμως τα πάντα να γίνουν πριν τον Οκτώβριο που θα γίνει δύο ετών.

Οι γονείς, αλλά και ο μικρός Αντώνης με το χαμόγελο του, απευθύνουν έκκληση προς όλους για βοήθεια.. Γιατί και η πιο μικρή εισφορά αποτελεί ελπίδα ζωής για το αγοράκι.

Εισφορές μπορουν να γίνουν σε τραπεζικούς λογαριασμού, αλλά και μέσω διαδικτύου.

Η ανταπόκριση των πολιτών, οργανωμένων συνόλων ακόμη και των δήμων είναι μεγάλη. Χρειάζεται όμως και άλλη προσπάθεια για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η αγκαλιά ελπίδας για τον μικρό Αντώνη.

Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του το απόγευμα αναφέρει πως ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα για την κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας που αναφέρεται στα δημοσιεύματα σε κάθε περίπτωση όμως,

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως «Ο Υπουργός Υγείας, έχοντας ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για το περιστατικό, έδωσε οδηγίες για διερεύνηση του αιτήματος όπως αυτό έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ, και αφορά σε χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, η οποία δεν είναι εγκεκριμένη από τις Αρμόδιες Αρχές της ΕΕ και ως εκ τούτου δεν κυκλοφορεί στις χώρες της ΕΕ.»

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα