Ντροπή και Αίσχος: Κάμερα Κατέγραψε Βάνδαλους να Καταστρέφουν Ολοσχερώς Φυσικό Μνημείο 18 Εκατομμυρίων Ετών!

Για πολλά χρόνια, αυτός ο βράχος, στο Cape Kiwanda του Όρεγκον ήταν ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Όταν οι υπεύθυνοι του πάρκου όμως ανακάλυψαν πως είχε καταρρεύσει την περασμένη εβδομάδα, πίστεψαν αρχικά πως τελικά τα χρόνια και η βαρύτητα κατάφεραν να τον ρίξουν. Αργότερα όμως, κυκλοφόρησε ένα βίντεο: βάνδαλοι είχαν τελικά καταστρέψει το μνημείο !

Ο David Kalas, χειριστής ενός drone, κατέγραψε το περιστατικό αφού πρόσεξε μία ομάδα ανθρώπων να προσπαθούν να ρίξουν το μνημείο. Όπως είπε σε δημοσιογράφους, στην αρχή γελούσε επείδη πίστευε πως δεν υπάρχει περίπτωση να τον ρίξουν. Αλλά ύστερα πρόσεξε πως άρχισε να κουνιέται και απαφάσισε να καταγράψει το περιστατικό.

Ο Kalas ύστερα ζήτησε το λόγο από τους βάνδαλους και αυτού του είπαν πως ένας φίλος τους είχε σπάσει το πόδι του νωρίτερα εξαιτίας του μνημείου και πως στην ουσία ήταν επικίνδυνο για όλους και πως έκανα χάρη στο κόσμο που το έριξαν. Οι αρχές θα συνεργαστούν με τους υπεύθυνους του πάρκου ώστε να αποφασίσουν αν θα ασκηθούν μηνύσεις εφόσον αναγνωριστούν οι δράστες.

Ο Chris Havel, διευθυντής του πάρκου, δήλωσε πως η περιοχή είναι περιφραγμένη και απαγορευόταν η πρόσβαση στο κοινό γιατί το μνημείο ήταν ασταθές, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που πηδούσαν τον φράχτη, αγνοώντας τις προειδοποιητικές πινακίδες. Αυτό είναι ένα συνεχές πρόβλημα για το πάρκο, συμπλήρωσε. Όπως είπε: “Ο κάθε άνθρωπος που έχει βρεθεί κοντά σε αυτό τον βράχο, τον είχε φθείρει και από λίγο. Μπορεί ο κόσμος να είναι εξοργιζμένος με αυτούς που τον έριξαν, αλλά όσοι έχουν πατήσει το πόδι τους σε αυτό το μέρος βοήθησαν στην καταστροφή του και θα πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα την επόμενη που θα πάνε να κάνουν κάτι παρόμοιο.

Credits: Second Nexus

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»