Μια προσευχή για τα Θύματα της Συρίας, Αμήν!

εκροί, τραυματίες και χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις εστίες αφήνουν πίσω οι εχθροπραξίες στη βορειοανατολική Συρία μετά την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η τουρκική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για δεύτερη ημέρα, με τις τουρκικές δυνάμεις να πλήττουν θέσεις και στόχους Κούρδων μαχητών, στην επαρχία Αλ Χασάκα. Οι τουρκικές δυνάμεις, μαζί με άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) επιχειρούν, κατά κύριο λόγο, στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ-Άιν.

Δείτε ακόμη: Απομονωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων – Συγκλίσεις από τα υπόλοιπα κόμματα
Μάλιστα, συγκρούσεις και σφοδρές μάχες φέρεται να εξελίσσονται σε διάφορα χωριά, ανατολικά του Ευφράτη.

Απαντώντας, οι Κούρδοι, εξαπολύοντας όλμους, ξεκίνησαν τον βομβαρδισμό τουρκικών εδαφών χτυπώντας πόλεις στα σύνορα με τη Συρία.

Ο θεός να βάλει το χέρι του!

Στους 100.000 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν από τις πόλεις Ρας αλ Αϊν και Τελ Αμπιάντ, μετά την κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στην Συρία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στα βορειοανατολικά της Συρίας, παρά την επιδείνωση της κατάσταση ασφάλειας.

Οι περίπου 580.000 άνθρωποι που σιτίζονται από το αναφερόμενο πρόγραμμα του ΟΗΕ στην ευρύτερη περιοχή, ζούσαν σε περιοχές που τελούσαν υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

οι προσευχές μας μαζί τους!

Related posts

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»

Με κλώσες παρομοιάζει τις γυναίκες ο Μητροπολίτης Κοζάνης :«Να γυρίσουν σπίτια τους, να μαζέψουν τα παιδιά τους»