Λειτουργεί ξανά ο πυρηνικός αντιδραστήρας στην Φουκουσίμα τέσσερα χρόνια μετά το δυστύχημα

Τέσσερα χρόνια μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα το οποίο είχε οδηγήσει στην παύση της λειτουργίας όλων των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας από τον Σεπτέμβριο του 2013, τέθηκε ξανά σε λειτουργία ένας πυρηνικός αντιδραστήρας στην Ιαπωνία.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της εταιρείας Kyushu Electric Power ο οποίος συγκεκριμένα είπε: “Ο υπ’αριθμόν 1 αντιδραστήρας του σταθμού του Σεντάι (1.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, στην περιοχή Καγκοσίμα) τέθηκε ξανά σε λειτουργία στις 10:30 (τοπική ώρα, 04:30 ώρα Ελλάδος)“.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην οποία έχει προβεί η εταιρία, την Παρασκευή αναμένεται να αρχίσει η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τον αντιδραστήρα αυτόν και η εμπορική εκμετάλλευση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έκανε επίσης δηλώσεις και υπογράμμισε: “Εύχομαι η επανέναρξη της λειτουργίας να γίνει με όλες τις εγγυήσεις για την ασφάλεια, η οποία πρέπει να αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα“.

[via]

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα