Κορονοϊός: Η πιο ευχάριστη και αισιόδοξη είδηση της ημέρας έρχεται από το ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Γυναίκα φορώντας μάσκα, περπατά έξω από την είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020. Άλλα δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Έτσι συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας με την 38χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ανέρχονται σε τρία. Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν το παιδί της 38χρονης και άλλη μία νέα γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην Αθήνα. Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Θετικά και αισιόδοξα τα νέα που έρχονται από το ΑΧΕΠΑ και αφορούν πέντε ασθενείς, που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Οι δύο από αυτούς αποδιασωληνώθηκαν και οι άλλοι τρεις πήραν εξιτήριο. Παράλληλα, χαμηλός είναι ο αριθμός που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στην πόλη με μόνο 39 κρούσματα και 3 θανάτους από τον κορονοϊό.

Όπως ανέφεραν ειδικοί στο Open, ο εξαιρετικά χαμηλός αριθμός σχετικά με άλλες περιοχές της χώρας, οφείλεται στο ότι στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, έγινε αμέσως η ιχνηλάτηση και με την ενεργοποίηση όλου αυτού του μηχανισμού, ο κόσμος είδε την υπόθεση πολύ πιο σοβαρά.

Εν τω μεταξύ, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε υγειονομικό υλικό 25 τόνων σε όλα νοσοκομεία.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»