Κεραμέως: Ποιοι μαθητές θα φορούν μάσκα, τι θα ισχύσει για απουσίες, τηλεκπαίδευση, ειδικά σχολεία

Με την ανησυχία των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών να είναι έκδηλη για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, ειδικά και με την και την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως παρέθεσε το σχέδιο του Υπουργείου για την επιστροφή στα θρανία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υπουργός επανέλαβε ότι η εναρκτήρια ημερομηνία έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου και η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και για μαθητές, με τη μόνη λεπτομέρεια που βρίσκεται προς στιγμήν υπό εξέταση να είναι η ηλικία από την οποία θα φορούν οι μαθητές τις μάσκες.

Όπως είπε η υπουργός, εξετάζεται αν θα φορούν μάσκα οι μαθητές κάτω των 10 ετών

Η επιτροπή έχει επίσης αποφασίσει «διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμό των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας αυτής».

Ο ΕΟΔΥ θα επικαιροποιήσει τις οδηγίες που θα αποφασιστούν και θα πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια της παρουσίας στον σχολικό χώρο, ενώ θα βγουν και ειδικές οδηγίες για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Διαβάστε επίσης: Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ν. Σύψας: Τα 3 σενάρια για τα σχολικά κυλικεία – Τι θα γίνει με τη μάσκα

Τι θα γίνει με τις απουσίες και τη μεταφορά των μαθητών
Αναφερόμενη στις απουσίες, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να απέχουν οι μαθητές από τη διδασκαλία όταν νοσούν είτε οι ίδιοι, είτε κάποιος με τον οποίο μένουν μαζί.

Επιπλέον, αν κάποιος μαθητής ανήκει σε ευπαθή ομάδα θα μπορεί να απουσιάζει από την παράδοση των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες.

Η μεταφορά των μαθητών από και προς τι σχολικές μονάδες θα γίνεται αυστηρά με την χρήση μάσκας από όλους τους εμπλεκόμενους, δηλαδή από μαθητές, οδηγούς και συνοδούς.

Διαβάστε επίσης: Κεραμέως: Με μάσκες εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία

«Όλα αυτά είναι στη βάση των τωρινών δεδομένων. Παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα».

Τηλεκπαίδευση υπό όρους
Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι το υπουργείο είναι καθ’όλα έτοιμο να εφαρμόσει την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία όταν και αν κριθεί απαραίτητο.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δε θα εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση για αυτούς που μπορούν κανονικά να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες, αυτούς δηλαδή που δεν εντάσσονται σε κάποια κατηγορία που μπορούν να λείπουν δικαιολογημένα.

«Οι απουσίες θα είναι για συγκεκριμένο λόγο. Το υπουργείο είναι πλήρως έτοιμο για την τηλεκπαίδευση όπου και όταν αυτή χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης: «Τελικά κινδυνεύει από τη μάσκα το παιδί μου;»: Ο παιδίατρος απαντά

Ειδικά σχολεία και πανεπιστήμια
Η πρόβλεψη του υπουργείου Παιδείας για τα ειδικά σχολεία είναι ίδια με τα υπόλοιπα, με τις οδηγίες για την χρήση της μάσκας ωστόσο να αποσαφηνίζονται τις προσεχείς ημέρες.

Στα πανεπιστήμια, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί όπως αυτή του Ιουνίου, με τις βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων να ανακοινώνονται στο τέλος Αυγούστου.

Υπό εξέταση, επίσης, είναι και το ζήτημα των κυλικείων, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: infokids.gr

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα