Κάποιοι λένε πως είναι απλά ένα “εργαλείο” εκπαίδευσης, η αλήθεια όμως είναι πολύ σκληρή…

Σε πολλές παρουσιάσεις ή κόλπα που περιέχουν ελέφαντες θα έχετε παρατηρήσει ότι οι “εκπαιδευτές” κρατούν μια συσκευή, ονόματι bullhook, για να ελέγχουν τα αιχμάλωτα ζώα.

Το bullhook κυκλοφορεί ευρέως με την ονομασία “οδηγός” – που είναι πέρα για πέρα παραπλανητική – και πρόκειται για ένα όργανο με μυτερή άκρη και γάτζο (θυμίζει αρκετά τα σίδερα που σκαλίζουμε το τζάκι), μόνος σκοπός του οποίου είναι να προκαλεί πόνο, όπως περιγράφει και ο ζωολογικός κήπος της Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με το Elephant Voices, το bullhook χρησιμοποιείται σε ευαίσθητες περιοχές του σώματος των ελεφάντων, όπως είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια, τα πόδια και η προβοσκίδα. Και επειδή αυτά τα πανέμορφα και πανέξυπνα ζώα είναι ικανά να βιώνουν περίπλοκα συναισθήματα – όπως οι άνθρωποι – χρησιμοποιείται τόσο για άσκηση σωματικής όσο και ψυχολογικής βίας.

Η πρώτη κίνηση για την κατάργησή του ήρθε από την Καλιφόρνια, όπου σε άρθρο της Huffington Post διαβάζουμε τη δήλωση του δημάρχου του Λος Άντζελες, Eric Garcetti:

Στις πόλεις μας θεωρήσαμε πως είναι ευθύνη μας να βάλουμε ένα τέλος στην κακοποίηση των ελεφάντων και να στείλουμε παράλληλα ένα μήνυμα σε όσους κακομεταχειρίζονται αυτά τα μεγαλοπρεπή ζώα, ότι αυτό δε θα γίνει ανεκτό σε καμία περίπτωση.

Τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες και κινδύνους όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον, χρειάζονται το σεβασμό και την προστασία μας. Είναι αδιανόητο να επιτρέπουμε να του φέρονται τόσο βάναυσα για χάρη της “διασκέδασης” και του προσωπικού κέρδους.

Ελπίζουμε ότι αυτή η νομοθετική πράξη της Καλιφόρνια θα γίνει καταλύτης και για άλλες πολιτείες / χώρες, ώστε να κινητοποιηθούν για την προστασία των ζώων.

Related posts

Την Ακολουθία του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία

Ρίγη συγκίνησης και ευλάβειας: Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της Ελλάδας – Μοναδικές εικόνες

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα