Θρηνούν τον τραγικό θάνατο 5 γιατρών που αγωνίστηκαν χωρίς διακοπή κατά του κοροναϊού

Οι ήρωες που όλοι χρειαζόμαστε

Το επίκεντρο του νέου κοροναϊού ήταν η Κίνα, κυρίως στο Wuhan, και η πόλη έχει φανεί ότι σταδιακά ξεπέρασε το ξέσπασμα σε περίπου 3 μήνες. Η επόμενη μεγάλη περίπτωση αυτού του ιού βρίσκεται στην Ιταλία, ο οποίος οδηγεί στον μεγαλύτερο  αριθμό των θανατηφόρων σε όλο τον κόσμο.

Οι παράγοντες που έχουν επηρεάσει υπερβολικά αυτήν την ευρωπαϊκή χώρα είναι ότι ο ηλικιωμένος πληθυσμός της είναι εκτενέστερος από ό, τι σε άλλα μέρη του κόσμου και λόγω αυτού ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται σε νοσοκομεία έχει προκαλέσει την εμφάνιση μιας νέας ομάδας ευάλωτων ατόμων.

Το νοσοκομειακό προσωπικό είναι επιρρεπές στην άφιξη του COVID-19 σε οποιαδήποτε χώρα, διότι σύμφωνα με τα λόγια ενός ισπανού γιατρού: “Δεν είναι το ίδιο να τρώμε ένα τσίμπημα από ένα κακό χάμπουργκερ, παρά να φάμε ολόκληρο το χάμπουργκερ”, υπονοώντας ότι δεν είναι το ίδιο  να εκτίθεσαι  σε μικρό αριθμό ασθενών  με τον ιό η να εκτίθεσαι  σε πολλές περιπτώσεις  ασθενών καθημερινά.

Κάθε μέρα παρατηρείται πόνος και πανικός κατά την πρόοδο αυτού του ιού, ο οποίος, αν και δεν είναι τόσο θανατηφόρος, το επίπεδο μόλυνσης του είναι επικίνδυνο. Πρόσφατα στην Ιταλία πέθαναν 5 γιατροί που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για να το αντιμετωπίσουν. Συνεργάζονται με τους δεκατρείς ιατρούς που έχασαν τη ζωή τους και τους περισσότερους από 2.600 μολυσμένους εργάτες στην Ιταλία:

Ο Luigi Ablondi ήταν 66 ετών και πέθανε στον αγώνα κατά του COVID-19. Όπως ο Giuseppe Finzi ήταν 62 όταν έχασε τον αγώνα ενάντια στον ιό. Και οι δύο είχαν βγει από τη συνταξιοδότηση για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία.

Ο γιατρός Luigi Ablondi

Ο γιατρός Giuseppe Finzi

Περίπου 0,3% των ιταλικών υγειονομικών εργατών έχουν μολυνθεί από τον ιό και υπάρχει επίσης μια καταγγελία ότι υποχρεώνονται να εργαστούν χωρίς την ελάχιστη προστασία από τον ιό.

Αυτό επηρέασε και άλλα 3 θύματα του κορωναϊού που ανήκουν σε ειδικούς στον τομέα της υγείας.

Ο 66χρονος Antonino Buttafuoco επηρεάστηκε θετικά  από το COVID-19 και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη λοίμωξη του.

Ο γιατρός Antonino Buttafuoco

Ο Luigi Frusciante και ο Giuseppe Lanati, 70 ετών, αγωνίστηκαν στο τέλος για να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το κύμα μολυσμένων ασθενών  που είχε η Ιταλία.

Ο γιατρός Luigi Frusciante

Μοιραστείτε αυτήν την είδηση ​​με όλους εσάς, έτσι ώστε να είναι γνωστό ποιοι είναι εκείνοι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να μας βοηθήσουν να το ζήσουμε. Είναι αληθινοί ήρωες.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα