Η συγκίνηση του Λευτέρη Πετρούνια στο άκουσμα του Εθνικού Ύμνου στη Μελβούρνη

Στην κορυφή του βάθρου έφτασε ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης, κάνοντας την Ελλάδα για ακόμη μια φορά περήφανη.

Μάλιστα, μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου ο «άρχοντας των κρίκων»… λύγισε. Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας ο χρυσός Ολυμπιονίκης δάκρυσε. Ο Πετρούνιας επανήλθε στις νίκες με χαρακτηριστική άνεση, καθώς συγκέντρωσε 15,066 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, αφήνοντας πολύ πιο πίσω τον Ιρανό Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14,500 β.) και τον Αιγύπτιο Αλί Ζαχράν (14,200 β.), που συμπλήρωσαν την τριάδα των μεταλλίων.

Η υπεροχή του Έλληνα πρωταθλητή είχε φανεί ξεκάθαρα από τον προκριματικό της Πέμπτης (20/02), όπου και πάλι ήταν πρώτος και ασυναγώνιστος με 15,058 β..

Αυτό ήταν το πρώτο από τα τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια που χρειάζεται σε ισάριθμα παγκόσμια κύπελλα, προκειμένου να ισοφαρίσει την αντίστοιχη συγκομιδή του Κινέζου Γιανγκ Λιου και να τον «εκθρονίσει» από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων.

Δείτε το βίντεο την στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου στο 2.37.00:

Related posts

Χίος: Εντυπωσιακή η Πρώτη Ανάσταση – Το σάλτο του «ιπτάμενου ιερέα» από την Ωραία Πύλη

Την Ακολουθία του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία

Ρίγη συγκίνησης και ευλάβειας: Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της Ελλάδας – Μοναδικές εικόνες