ΗΧΗΤΙΚΟ: Η Σβετλάνα περιγράφει στη CT τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε. «Δεν είναι η πρώτη φορά»

Θυμό και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το βίντεο που από χθες αργά το βράδυ κάνει το γύρο του διαδικτύου και στο οποίο καταγράφεται η ρατσιστική επίθεση που δέχεται μία γυναίκα από τη Ρωσία από Κύπριες, σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα – Όσα δήλωσε η Σβετλάνα από τη Ρωσία που διαμένει στην Κύπρο εδώ και 20 χρόνια στη Cyprus Times – Απάντησε μέσω Facebook και η μία από τις Κύπριες πρωταγωνίστριες

Της Μύριας Αβρααμίδου

Στο βίντεο ακούγονται χυδαίες εκφράσεις οι οποίες προκαλούν ντροπή και δε μπορούν να ακουστούν, σε βάρος της γυναίκας από τη Ρωσία, η οποία αντιλήφθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι Κύπριες να προσκρούει σε άλλο όχημα. Όταν κατάλαβε την πρόθεση τους να φύγουν χωρίς να αναμένουν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου το οποίο χτύπησαν, η Σβετλάνα που διαμένει μόνιμα στη Λεμεσό, αισθάνθηκε την ανάγκη να τις σταματήσει ώστε να μην φύγουν χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη τους.

Εκεί ξεκίνησε η ρατσιστική επίθεση σε βάρος της.

«Έτρεξα προς το αυτοκίνητο και άρχισα να κουνώ τα χέρια μου και να καταγράφω το συμβάν. Μόνο τότε σταμάτησαν το αυτοκίνητο τους. Τρεις Κύπριες βγήκαν έξω. Μου έφτυσαν και άρχισαν να φωνάζουν με εκφράσεις που δεν είχα ακούσει ξανά εδώ και 20 χρόνια στην Κύπρο» αναφέρει μεταξύ άλλων η Σβετλάνα στην ανάρτηση της. Και περιγράφει ότι εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ο φρουρός του χώρου στάθμευσης που δεν άφησε τις γυναίκες να φύγουν μέχρι να έρθει ο ιδιοκτήτης του άλλου οχήματος.

Η Σβετλάνα μιλά στη Cyprus Times:

Η Cyprus Times επικοινώνησε με τη Σβετλάνα, η οποία μας εξήγησε πως εκτιλύχθηκε το συμβάν, το οποίο τη σόκαρε πραγματικά. «Φιλικό μου πρόσωπο που ενοικίασε διαμέρισμα στη Λάρνακα μου ζήτησε να πάω εκεί από τη Λεμεσό για να βοηθήσω με κάτι που χρειαζόταν. Όταν πήγα στη Λάρνακα έφτασα στο χώρο στάθμευσης. Εκεί είδα ένα κόκκινο τζιπ που χτύπησε ένα άλλο όχημα. Ήταν μεγάλο το ατύχημα. Κανένας δεν κατέβηκε από τζιπ και μετά άρχισε να οδηγεί για να φύγει. Άρχισα να τρέχω πίσω από το τζιπ και να φωνάζω να σταματήσουν. Πήρα το τηλέφωνο μου και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες για να βγάλω τις πινακίδες για να τα δώσω στην Αστυνομία» μας λέει.

Και συνεχίζει περιγράφοντας την επίθεση που δέχτηκε.

«Το αυτοκίνητο σταμάτησε. Με ρώτησαν γιατί βγάζω βίντεο αφού δεν είναι το δικό σου αυτοκίνητο που χτύπησα. Και άρχισαν να φωνάζουν… Ρωσίδα, είσαι π…., φύγε από εδώ πήγαινε σε καμπαρέ. Τους είπα δε φεύγω θα περιμένω την Αστυνομία. Συνέχισε να βρίζει. Μου έφτυσε στο πρόσωπο. Είχε δύο παιδιά στο αυτοκίνητο. Δεν ντρέπεσαι μιλάς έτσι με δύο παιδιά στο αυτοκίνητο της είπα».

Ρωτήσαμε τη Σβετλάνα αν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοια συμπεριφορά. «Μου έτυχε δύο ή τρεις φορές κάτι τέτοιο στην Κύπρο» μας είπε. Και απάντησε και στους ισχυρισμούς της μίας εκ των τριών γυναικών, όπως τους κατέγραψε σε σχόλιο της στο Facebook. (Δείτε το πιο κάτω)

Ακούστε πιο κάτω όσα δήλωσε στη Cyprus Times: Επισημαίνουμε ότι στο βίντεο ακούγονται υβριστικοί χαρακτηρισμοί στην αγγλική γλώσσα

Τι λέει η μία από τις πρωταγωνίστριες

Στο Facebook εντοπίσαμε σχόλιο της μίας από τις Κύπριες γυναίκες που ενεπλάκησαν στο θλιβερό περιστατικό, μέσω του οποίου επιχειρεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της. «Κρίνετε χωρίς να ξέρετε τι προηγήθηκε» γράφει.

Διαβάστε τι έγραψε:

Πηγή: cyprustimes.com

Related posts

Την Ακολουθία του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία

Ρίγη συγκίνησης και ευλάβειας: Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της Ελλάδας – Μοναδικές εικόνες

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα