Ερνό Ρούμπικ: Ο εφευρέτης του διάσημου Κύβου Έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος

Το Summer Nostos Festival στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το Nostos University το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην έννοια της πολυπλοκότητας.

Ερνό Ρούμπικ: Το Nostos University μάς καλεί να παίξουμε με την πολυπλοκότητα

Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών μέσα από workshops, περίπλοκες κατασκευές και διαγωνισμούς, στο πλαίσιο του Nostos University καλούνται να ανακαλύψουν και να παίξουν με την πολυπλοκότητα. Επίτιμος καλεσμένος των δράσεων είναι ο Ερνό Ρούμπικ, ο εφευρέτης του Κύβου του Ρούμπικ!

O διάσημος καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Design θα έρθει στην Ελλάδα για πρώτη φορά, σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του, για να μιλήσει στο κοινό και να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με πρωταγωνιστή… τον διάσημο κύβο του.

Ελάτε να χτίσουμε τον Κύβο του Ρούμπικ στο ΚΠΙΣΝ

Από την Κυριακή 23 Ιουνίου θα ξεκινήσει το χτίσιμο ενός μωσαϊκού από κύβους του Ρούμπικ που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, σχηματίζοντας ένα εκθαμβωτικό σκηνικό σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις του Nostos University.

Από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου, σειρά παίρνουν οι Speedcubers! Μερικοί από τους πιο γρήγορους λύτες του Κύβου του Ρούμπικ στον κόσμο – Erik Akkersdijk, Nora Christ, Philipp Weyer, Sebastian Weyer, Daniel Goodman and Ricky Meiler – θα μοιραστούν τα μυστικά τους και θα σας μάθουν μια εύκολη μέθοδο για το λύσιμο του κύβου. Ανάλογα με το επίπεδό σας, τα μυστικά θα είναι από απλές κινήσεις για αρχάριους, μέχρι πιο περίπλοκους αλγόριθμους για τους πιο προχωρημένους λύτες.

Ο Ρούμπικ και η πολυπλοκότητα στο ΚΠΙΣΝ

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ο ίδιος ο εφευρέτης του διάσημου κύβου, Ερνό Ρούμπικ θα βρίσκεται στον Φάρο σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, για μια συνομιλία με το κοινό, ενώ θα ακολουθήσει εορταστική βραδιά, γεμάτη από εκπλήξεις πολυπλοκότητας. Πριν από 45 χρόνια, ο καθηγητής αρχιτεκτονικής και design Ερνο Ρούμπικ συνειδητοποίησε την ανάγκη να εξοικειώσει τους φοιτητές του με την έννοια της πολυπλοκότητας. Έτσι, σχεδίασε τον διάσημο κύβο, που στην αρχή έμοιαζε άλυτος, αλλά στη συνέχεια, κι αφού προκάλεσε τον ενθουσιασμό σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα «μυαλά» του κόσμου, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια-γρίφους όλων των εποχών.

Πότε: 23 – 29 Ιουνίου 2019, 18.00, Φάρος

Είσοδος ελεύθερη

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»