Καθώς Επισκεύαζε το υπόγειό του ανακάλυψε αυτή τη Πέτρινη Είσοδο. Όταν μπήκε μέσα Μεταφέρθηκε 3.000 Χρόνια πίσω στο Χρόνο!

Υπάρχει μία τεράστια υπόγεια πόλη κοντά στο χωριό Derinkuyu της Τουρκίας. Αυτή η πόλη, που βρίσκεται κάτω από το έδαφος, χρονολογείται ότι χτίστηκε πρίν περίπου 3.000 χρόνια, παρ’ ότι ερευνητές διαφωνούν για την ακριβή χρονολογία της, για το ποιοι την έχτισαν και γιατί. Ανακαλύφθηκε τυχαία από έναν κάτοικο της περιοχής το 1963, ο οποίος όταν έριξε έναν τοίχο στο υπόγειό του, ανακάλυψε ένα δωμάτιο με ένα πέρασμα που οδηγούσε σε έναν λαβύρινθο.

Στην υπόγεια πόλη ζούσαν περίπου 20.000 κατοίκοι. Ήταν εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα ώστε να συντηρήσει τους ανθρώπους που έμεναν εκεί, όπως φρέατα εξαερισμού, συνοικίες, στάβλους ζώων, κουζίνες με φούρνους, τραπεζαρίες, κελάρια κρασιού, αχυρώνες, σχολεία, καταστήματα, εκκλησίες και νεκροταφεία.

Ερευνητές, πιστεύουν ότι οι υπόγειοι διάδρομοι μπορεί να πηγαίνουν ακόμα πιο βαθιά και το ακριβές μέγεθος της πόλης, ίσως να παραμένει αγνώστο.

Μόνο ένα μικρό κομμάτι είναι προς το παρόν ανοικτό για τους τουρίστες, ενώ ο υπόλοιπος λαβύρινθος είναι περιφραγμένος, ώστε να μη χαθεί κανείς.

Βρεθήκανε μεγάλες πέτρινες στρογγυλές πόρτες στις εισόδους των τούνελ, για την προστασία της πόλης από εισβολείς. Αλλά ακόμα και αν κάποιος εχθρός κατάφερνε να μπεί μεσα, δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στην επιφάνεια χωρίς να γνωρίζει τα σχέδια της πόλης.

Πιθανόν οι τελευταίοι κάτοικοι τις πόλης να ήταν οι πρώτοι Χριστιανοί, αν και δεν ήταν αυτοί οι δημιουργοί της. Άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες είχαν ζήσει σε αυτή την πόλη, οι οποιοί αντικαταστάθηκαν λίγο αργότερα από άλλες ομάδες ανθρώπων και αυτή η δημογραφική διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι τον 8ο αιώνα μ.Χ. Αλλά μετά η πόλη ξεχάστηκε για πάνω από χίλια χρόνια.

Credits: Bright Side

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα