Επικουρική σύνταξη: Διάταξη για το επικουρικό των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας καταθέτει το υπουργείο Εργασίας

Διάταξη θα καταθέσει το υπουργείο Εργασίας για την καταβολή επικουρικής σύνταξης στους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας οι οποίοι δεν λαμβάνουν την επικουρική σύνταξή τους εδώ και 17 μήνες!

Οπως τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος θα κατατεθεί προς ψήφιση σχετική διάταξη για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας.

Το τελευταίο διάστημα υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη πραγματοποιούνταν σχετικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να βρεθεί λύση.

Ειδικότερα το ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός Επικούρησης Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας) χρειάζεται οικονομική ενίσχυση καθώς εδώ και 17 μήνες μένουν απλήρωτοι 17.500 συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες των dikaiologitika.gr , στην διάταξη θα αναφέρεται οι 17.500 συνταξιούχοι της Εθνικής θα ενταχθούν στο ΕΤΕΑΕΠ, και θα λαμβάνουν από αυτό επικουρική σύνταξη η οποία θα καλύπτει σημαντικό ποσοστό της επικούρησης.

Σημαντικό τμήμα των καταβαλλομένων θα χρηματοδοτείται από τους πόρους του ταμείου, στο οποίο η Εθνική οφείλει να καταβάλλει τις εκ του νόμου ισχύουσες και παρακρατημένες εισφορές κοινωνικής επικουρικής ασφάλισης, που είναι κρατήσεις 3,5% επί των μεικτών αποδοχών του εργαζόμενου συν 3,5% εργοδοτική εισφορά.

Το ποσό αυτό, το οποίο επί χρόνια η Εθνική δεν απέδιδε στο ΛΕΠΕΤΕ, ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και γίνονται διαπραγματεύσεις ώστε να καταβληθεί από την ΕΤΕ σε δόσεις στο ΕΤΕΑΕΠ.

Η Εθνική, που κατέβαλλε στον ΛΕΠΕΤΕ πέραν του 3,5% της εργοδοτικής εισφοράς και ένα επιπλέον 6% –έπειτα από διμερή συμφωνία με τους εργαζόμενους από το 1949–, έχει ήδη δεχτεί να καταβάλλει μικρότερο πλέον ποσό ετησίως, που θα ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ.

Πηγη: dikaiologitika.gr

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα