Η Ελλάδα καλεί SOS: Μετά το Τουρκικό Πραξικόπημα οι Μετανάστες που περνούν Παράνομα στη Χώρα μας, έχουν ήδη διπλασιαστεί!

MYTELENE, GREECE - MARCH 09: Syrian refugees arrive on an inflatable boat with other refugee after crossing the sea from Turkey to Lesbos, some 5 kilometres south of the capital of the Island, Mytelene on March 9, 2016 in Mytelene, Greece. Six inflatable boats reached during the night the beaches of Lesbos, as well as another 3 during the morning hours. The Greek Coast Guard picked up another dinghie and brought the refugees to the port of Mytelene. Joined Forces of the Standing NATO (North Atlantic Treaty Organisation) Maritime Group 2, including German Navy supply vessel "Bonn" have arrived at the coast of the greek Island of Lesbos today in order to patrol between the coast of Turkey and Greece. Turkey has announced today to take back illegal migrants from Syria and to exchange those with legal migrants. (Photo by Alexander Koerner/Getty Images)

Περισότερροι από 1.170 άνθρωποι έχουν περάσει τη θάλασσα του Αιγαίου από τη νύχτα της απόπειρας του πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, σε σύγκριση με τους μόλις 560 των προηγούμενων δύο εβδομάδων.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική κυβέρνηση απειλεί να επιδεινώσει την κρίση ακόμη περισσότερο σπάζοντας την συμφωνία των 6.000.0000 με την Ε.Ε.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν τον Μάρτιο να ενισχύσουν οικονομικά και να ελαφρύνουν τους περιορισμούς των καρτών βίζα των μεταναστών που θα έπαιρνε πίσω η Τουρκία από τα Ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων της Λέσβου και της Κω. Αλλά οι Βρυξέλλες δήλωσαν πως για τους 80 εκατομμύρια πολίτες της Τουρκίας δεν θα χορηγηθούν βίζες μέχρι η χώρα να πληρεί μια λίστα σημείων αναφοράς συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης των αντιτρομοκρατικών νόμων της.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε χθες πως η χώρα θα ακυρώσει την συμφωνία, εκτός εάν οι ηγέτες της Ε.Ε. κάνουν πίσω – διακινδυνεύοντας μια βιαστική και τεράστια μετακίνηση πληθυσμών στην Ευρώπη. Η αύξηση των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα συνεχίζεται, καθώς διασχίζουν την Μεσόγειο από τη Βόρειο Αφρική προς την Ιταλία, σε καθημερινή βάση.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε ότι από την Πέμπτη έως την Κυριακή, διασώθηκαν 6.500 άνθρωποι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, περισσότεροι από 89.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από την υποσαχάρια Αφρική, έχουν φτάσει στην Ιταλία μέσω θαλάσσης από την αρχή του έτους. Περισσότεροι από 3.000 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν την Μεσόγειο, μια αύξηση άνω του 50% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Ο δήμαρχος της Sabratha στη δυτική Λιβύη είπε χθες πως πάνω από 120 σωροί μεταναστών έχουν ξεβραστεί στις ακτές της πόλης τον περασμένο μήνα – από τους οποίους οι 53 σε μία μόνο ημέρα, την περασμένη εβδομάδα.

Μετανάστες καθημερινά προσπαθού να περάσουν την Μεσόγειο με προορισμό τις νότιες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και ακόμα και Ισπανία, όπου ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης αναφέρει πως έχει λάβει περίπου 3.850 μετανάστες μέσω θαλάσσιων διαβάσεων και διάσωσης το 2015.

Credits: Daily Mail

Related posts

Την Ακολουθία του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία

Ρίγη συγκίνησης και ευλάβειας: Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της Ελλάδας – Μοναδικές εικόνες

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα