Ελλάδα: Παγετός μετά τον φονικό χιονιά…Σε κλοιό χιονιά εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα.

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε από τη νύχτα της Παρασκευής την Ελλάδα Μία ηλικιωμένη εξέπνευσε λόγω αναθυμιάσεων από μαγκάλι που άναψε για να ζεσταθεί, ενώ ένας ηλικιωμένος από την Ναυπακτία εντοπίστηκε νεκρός μετά από ώρες αγνοούμενος.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού δεκάδων οδηγών στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου έληξε επιτυχώς αργά το βράδυ του Σαββάτου και τόσο η Νέα όσο και η Παλαιά Εθνική Οδός έχουν δοθεί στην κυκλοφορία.

Στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο δεν χιονίζει πια, πέραν της Εύβοιας, ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει παγετό στους δρόμους και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Και στη Χίο και τη Λέσβο, που βίωσαν πρωτοφανές κύμα χιονιά, με χωριά να έχουν αποκλειστεί, την Πυροσβεστική να επεμβαίνει για τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία, αλλά και το χιόνι να καλύπτει παραλίες και βάρκες, η χιονόπτωση έχει σταματήσει.

Τα κεντρικά οδικά δίκτυα των νησιών έχουν καθαριστεί από εκχιονιστικά και έχει γίνει ρίψη αλατιού, σε επιχειρήσεις που διήρκησαν όλη τη νύχτα του Σαββάτου, ωστόσο χρειάζεται προσοχή στους επαρχιακούς δρόμους.

Πλέον, αντιμέτωπη με το κύμα του χιονιά είναι η Κρήτη, όπου χιονίζει από τη νύχτα, με αποτέλεσμα ακόμα και το Ηράκλειο να ξύπνησε το πρωί της Κυριακής στα λευκά.

Πηγή: ant1iwo.com

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα