Εκτός ελέγχου η αστυνομική βία στις ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβολεί στο κεφάλι άοπλο αφροαμερικανό (Photos & Video)

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας συγκλονίζει την Αμερική. Θύμα και πάλι ένας άοπλος αφροαμερικανός ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε στο Σινσινάτι την Κυριακή όταν αστυνομικοί σταμάτησαν τον 43χρονο Samuel Dubose. Ο αστυνομικός Ray Tensing πλησίασε το αυτοκίνητο του 43χρονου και του ζήτησε το δίπλωμα οδήγησής.

Η εκτέλεση του αφροαμερικανού έχει καταγραφεί σε βίντεο από την κάμερα που είχε πάνω του ο Tensing και κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου.

Στο σοκαριστικό οπτικό υλικό φαίνεται η συνομιλία θύτη – θύματος αλλά και η στιγμή που ο Tensing πυροβολεί στο κεφάλι τον Dubose και αρχίζει να τρέχει.

Ο αστυνομικός στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι ο αφροαμερικανός έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο με σκοπό να τον παρασύρει, με αποτέλεσμα εκείνος να τον πυροβολήσει.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν πείστηκε και απηύθυνε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του αστυνομικού: «Είναι η πιο δολοφονική πράξη από αστυνομικό που έχω δει. Κάνω αυτή τη δουλειά 30 χρόνια. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για φόνο. Πιστεύουμε ότι ο Tensing δεν παρασύρθηκε. Αν δείτε το βίντεο υπάρχει μια αργή κίνηση του αυτοκινήτου όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένα πιστόλι και ο 43χρονος πυροβολείται στο κεφάλι» είπε ο εισαγγελέας Joe Deters.

«Δεν αντιμετώπιζε έναν δολοφόνο. Αντιμετώπιζε έναν οδηγό στο αυτοκίνητο του οποίου απουσίαζε η μπροστινή πινακίδα» συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Ο 25χρονος αστυνομικός ανήκε στην ασφάλεια του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι και απολύθηκε από την υπηρεσία του μόλις αποκαλύφθηκε το περιστατικό. Η αστυνομική υπηρεσία του Πανεπιστημίου έχει έρθει σε επαφή με την οικογένεια του θύματος, με σκοπό την κάλυψη των σπουδών των παιδιών του 43χρονου…
[πηγή]

Related posts

Την Ακολουθία του Επιταφίου στην Τήνο παρακολούθησε ο Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Σοφία

Ρίγη συγκίνησης και ευλάβειας: Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της Ελλάδας – Μοναδικές εικόνες

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα