Εκλογές 2019 Live: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Παραδοχή ήττας από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αιχμές για την επόμενη ημέρα. Eκτίμηση από τη Singular Logic: Στο 9% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με απόκλιση μισής μονάδας. Στην Ευρωβουλή ο Βελόπουλος, μένει οριακά εκτός ευρωβουλής ο Βαρουφάκης. Δείτε με ένα κλικ όλα τα αποτελέσματα των εκλογών. Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο live blog του newsit.gr.

Οι κάλπες έκλεισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Και τόσο τα exit poll, ένα κοινό για τα ιδιωτικά κανάλια και ένα ξεχωριστό από την ΕΡΤ όσο και η Singular Logic δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στην Κυψέλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Κηφισιά μαζί με τον γιό του Κωνσταντίνο, ενώ δεν έλειψαν και τα κατά τόπους προβλήματα με μέλη της εφορευτικής επιτροπής που δεν… εμφανίστηκαν ποτέ ή οι ουρές εξαιτίας τόσο της τριπλής ή κατά περιπτώσεις τετραπλής κάλπης όσο και γιατί φαίνεται η συμμετοχή να είναι μεγάλη.

“Ο ελληνικός λαός υπήρξε πάντοτε το στήριγμά μας. Απευθύνομαι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες και ζητάμε την καθαρή εντολή. Πορεύτηκα πάντοτε με το κεφάλι ψηλά. Για να μπορεί ο ελληνικός λαός να πορεύεται με το κεφάλι ψηλά. Την απάντηση την έδινε και θα τη δίνει πάντα ο λαός. Θα τη δώσετε όλες και όλοι εσείς. Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια και πιστεύουμε ότι ανήκει στους πολλούς και γι’ αυτό θα απευθυνθούμε σε αυτούς”, είπε κλείνοντας στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει την έξοδο από την κρίση αλλά και το σχέδιό μας για την στήριξη των πολλών. Ήδη το κάνει. Όμως η τελική ετυμηγορία ανήκει στο λαό. Δεν θα αποδράσω, δεν θα το βάλω στα πόδια, δεν θα παραιτηθώ από τη μάχη για τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Ήμουν εδώ και θα είμαστε εδώ.

Θα δώσουμε τη μάχη. Αμέσως μετά τον δεύτερο γύρω των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω από τον ΠτΔ την άμεση προκήρυξη των εθνικών εκλογών για να είναι ο ελληνικός λαός αυτός που θα πάρει την απόφαση.

Πηγη; newsit.gr

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»