Δεν θα ξαναφάτε ΠΟΤΕ από τα McDonald’s μόλις διαβάσετε αυτό το κείμενο!

Πεινάσατε; Καλύτερα να διαβάσετε πρώτα αυτό το άρθρο πριν τρέξετε στα αγαπημένα σας McDonald’s και παραγγείλετε τις γεμάτες χημικά και φάρμακα “λιχουδιές” σας.

Φτερά πάπιας
Ένας από τους πιο διαχρονικούς μύθους για τη γνωστή αλυσίδα fast food είναι ότι τα hamburgers τους περιέχουν μάτια αγελάδας και παρότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ έχει αποδεχθεί, η μηλόπιτα Baked Hot Apple Pie ΟΝΤΩΣ περιέχει φτερά πάπιας ή τουλάχιστον ένα παράγωγο συστατικό τους.

Ροζ γλίτσα
Μπορεί κάθε φορά που τρώτε τα McNuggets σας να νομίζετε πως πρόκειται για κοτόπουλο, στην πραγματικότητα όμως είναι ένας πολτός από κόκαλα και άλλα μέρη της κότας που υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα τρώγαμε ποτέ. Αυτή η ροζ γλίτσα περιέχει επίσης αμμωνία για να σκοτώνονται τα βακτήρια και μικρές ποσότητες πετρελαίου.

Σιλικόνη
Η διμεθυλοπολυσιλοξάνη είναι ένα είδος σιλικόνης που αποτρέπει το λάδι του τηγανίσματος από το να αφρίζει.

Ξύλο
Ο επεξεργασμένος πολτός ξύλου, γνωστός και ως κυτταρίνη, χρησιμοποιείται σχεδόν στα πάντα, από τη σταθεροποίηση των τροφίμων μέχρι την αντικατάσταση του λίπους και την αύξηση της περιεκτότητάς τους σε φυτικές ίνες.

Συντηρητικά από παράγωγα πετρελαίου (TBHQ)
Στα McDonald’s το χρησιμοποιούν σε τουλάχιστον 18 διαφορετικά προϊόντα, από το Fruit and Walnut Salad μέχρι και τα McNuggets.

Λίπασμα (θειικό αμμώνιο)
Το θειικό αμμώνιο πωλείται από χημικές εταιρείες ως “ζύμη για ψωμί”.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»