Δείτε το Hayek: Το νέο νόμισμα που έχει σκοπό να αλλάξει τα πάντα

Το νέο εικονικό νόμισμα Hayek, που πρόκειται να βγει στην αγορά στις 25 Μαΐου, προβλέπεται πως θα αποτελέσει τον μεγάλο αντίπαλο του Bitcoin και όχι μόνο, μιας και θα είναι συνδεδεμένο με την τιμή του χρυσού.

Το Hayek αποτελεί μια δημιουργία της μεταλλευτικής και τεχνολογικής εταιρείας Anthem Vault και η αξία του θα ισούται με την αξία ενός γραμμαρίου του χρυσού τη συγκεκριμένη ημέρα διαπραγμάτευσης, ενώ θα είναι πιο ασφαλές από το Bitcoin, που έχει διαρκώς διακυμάνσεις στην τιμή του.

Tο όνομά του το έχει πάρει από τον Νομπελίστα Αυστριακό Οικονομολόγο Friedrich Hayek, ενώ ο γενικός διευθυντής της Anthem Vault, Anthem Blanchard, εξηγεί πως συνέδεσαν το νόμισμα αυτό με τον χρυσό, διότι ο χρυσός αποτελεί την πιο ασφαλή επένδυση, γενικότερα.

Επιπλέον, ο Blanchard συμπλήρωσε πως αυτό που τον τρομάζει πιο πολύ είναι οι διακυμάνσεις μεταξύ των ισοτιμιών των νομισμάτων που συμβαίνουν τα τελευταία 10-15 χρόνια και όχι οι διακυμάνσεις στην τιμή του χρυσού.

Πάντως, η χρήση του Hayek αναμένεται να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής για τις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου τα νομίσματα παρουσιάζουν σοβαρές διακυμάνσεις.

Επιπλέον, το νέο αυτό νόμισμα θα μπορούσε να είναι και ένας εναλλακτικός τρόπος πληρωμής στην περίπτωση πολέμου, αλλά και κατάρρευσης της οικονομίας. Όπως επισημαίνει ο Blanchard πάντως, σκοπός του Hayek είναι να συνδεθεί με όλα τα πολύτιμα μέταλλα.

[via]

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα