Για εκλογές το Σεπτέμβριο προετοιμάζεται η ΝΔ-Ποιοί θα είναι στις λίστες

Με εντολή Μεϊμαράκη η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται για εκλογές το Σεπτέμβριο, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό ο Τσίπρας θέλει να λύσει το εσωκομματικό του πρόβλημα.

Δεδομένη θεωρούν πλέον, και όχι απλά ένα πιθανό σενάριο, την εκλογική αναμέτρηση στη ΝΔ και μάλιστα εντός του Σεπτεμβρίου. «Ο Τσίπρας δεν έχει άλλη επιλογή. Θα πάμε σε εκλογές για να λύσει το εσωκομματικό του πρόβλημα» ήταν η φράση που κυριάρχησε χθες το απόγευμα στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ κεντρικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει θέσει ήδη σε εκλογική ετοιμότητα την «γαλάζια» κομματική οργάνωση καθώς εκτιμούν ότι διαμορφώνονται το εκλογικό πλαίσιο με βάση νέα δεδομένα.

Ως εκ τούτου ο Βαγγ. Μεϊμαράκης σπεύδει να δημιουργήσει εκλογικό μηχανισμό άμεσης αντίδρασης, ενώ την ίδια στιγμή όμως συντηρείται, αν και ο ίδιος είναι αντίθετος το ζήτημα της εκλογικής συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων που στήριξαν το Ναι στο δημοψήφισμα.

Η κίνηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κυριάκου Μητσοτάκη να επαναφέρει χθες τρεις φορές το θέμα, παραχωρώντας δυο συνεντεύξεις και γράφοντας ένα άρθρο, ενόχλησε την ηγεσία της ΝΔ, καθώς ο Βαγγ. Μεϊμαράκης είναι αρνητικός και δεν συζητά το συγκεκριμένο σενάριο, παρά το γεγονός ότι υπέρμαχος της κοινής καθόδου των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων εμφανίζεται και ο προκάτοχός του στην ηγεσία, Αντώνης Σαμαράς.

Αντίθετος με τη συγκρότηση “Ευρωπαϊκού Μετώπου” εμφανίζεται ο Β. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η νίκη δεν είναι εγγυημένη και η ήττα θα σημάνει συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας του Αλ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι η συγκρότηση «Μετώπου» δεν θα αθροίσει τα ποσοστά των κομμάτων τους και η νίκη δεν είναι εγγυημένη. Αντίθετα εκτιμά ότι θα σημειωθούν διαρροές που ενδεχομένως θα καρπωθεί κάποιο νέο κόμμα με αποτέλεσμα μια πιθανή ήττα του μετώπου να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας του Πρωθυπουργού. Γι’ αυτό και επιμένει μονότονα ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί μια πολιτική νίκη έναντι του Αλ. Τσίπρα.

Σε ετοιμότητα ο κομματικός μηχανισμός

Επί της μάχης των εκλογών, τα στελέχη της ΝΔ αναμένεται από εβδομάδα να πυκνώσουν τις δραστηριότητές τους, ιδίως στην ύπαιθρο, ενώ θα επιχειρηθεί να στριμωχθεί η κυβέρνηση σε θέματα που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα και εμφανίζει πολλά σημάδια ανυπαρξίας, όπως π.χ. στο μεταναστευτικό.

Στη Συγγρού πάντως κάποιες τεχνικές προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει, αλλά αμέσως μετά την Κυριακή θα αρχίσουν να λαμβάνουν σιγά-σιγά χαρακτήρα πανελλαδικής ετοιμότητας. Σε αυτό το πλαίσιο θα συσταθεί ειδική τεχνική γραμματεία για την εκλογική προετοιμασία του κόμματος με επικεφαλής κάποιον από τους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. Αυτή η ομάδα θα υποστηρίζει τις δραστηριότητες και των οργάνων του κόμματος, όπως είναι το Πολιτικό Συμβούλιο και η επιτροπή εκλογικών διαδικασιών.

Πρακτικά θα προετοιμάσει οργανωτικά τον κομματικό μηχανισμό για άμεση αντίδραση σε περίπτωση αιφνίδιων εξελίξεων που θα οδηγήσουν σε εκλογική αναμέτρηση. Παραλλήλως θα συμβάλει στον συντονισμό της κομματικής δραστηριότητας σε διάφορους χώρους.

Ποιοί θα είναι στις λίστες

Επί των ψηφοδελτίων, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ενημερώσει ήδη όλους τους βουλευτές ότι επειδή οι εκλογές θα γίνουν με λίστα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλοι θα είναι σε εκλόγιμη θέση.

Η ιδέα για τη σύσταση της επιτροπής για τον προεκλογικό συντονισμό στηρίζεται στην εμπειρία των τελευταίων μηνών, κατά την οποία η στενή συνεργασία των συνεργατών του Βαγγ. Μεϊμαράκη με τα πολιτικά στελέχη του κόμματος απέβη ιδιαιτέρως χρήσιμη και αποδοτική. Σε αυτό συνέβαλε και το νέο στυλ διεύθυνσης του κόμματος τις τελευταίες εβδομάδες που καθιερώθηκε και αφήνει περιθώρια δράσης σε όλα τα στελέχη που μετέχουν στις κομματικές δραστηριότητες κατά περίπτωση.

πηγη

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»