Αστυνομικοί ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού οικογένεια Σύρων προσφύγων. Συγκλονιστικό video

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δείχνει ανάγλυφα το δράμα των Σύρων προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν εξουθενωμένοι να μπουν στην Ουγγαρία απ’ τα σύνορα με τη Σερβία και έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομική βαρβαρότητα.

Αρχικά βλέπουμε στο βίντεο μία οικογένεια Σύρων προσφύγων να παρακαλά τους αστυνομικούς και τους συνοριοφύλακες να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Σας παρακαλούμε“, ακούγεται να λέει η φωνή μίας γυναίκας, την ίδια στιγμή που ανάμεσα στις φωνές και τα κλάματα παιδιών, ακούγεται ο ήχος από σπρέι και η φωνή ενός άνδρα να τους λέει: “Πηγαίνετε πίσω στη Σερβία“.

Υπάρχουν παιδιά“, λέει ένας πρόσφυγας ενώ ένα αγοράκι κλαίει γοερά. Και εκεί έρχεται το πιο συγκλονιστικό σημείο του βίντεο. Η κάμερα που τους ακολουθεί καταγράφει την πενταμελή οικογένεια να δέχεται επίθεση με σπρέι πιπεριού.

Τα δύο μικρά παιδιά κλαίνε σπαρακτικά καθώς το σπρέι τους καίει τα μάτια, ενώ οι γονείς τους προσπαθούν να τα καθησυχάσουν.

“Δώσε μου νερό, δώσε μου νερό”, ζητάει η γυναίκα από τον σύζυγό της για να συνεχίσει προς τους αστυνομικούς: “σκυλιά, σας φτύνω”.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, στο site των οποίων ανέβηκε το βίντεο, η οικογένεια εγκατέλειψε την επαρχία Ντείρ αλ-Ζουρ της Συρίας για να ξεφύγει από τον εμφύλιο και την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους.

Η μικρή μου αγάπη δε μπορεί να ανοίξει τα μάτια της“, δηλώνει η μητέρα κοιτώντας το παιδί της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ούγγροι αστυνομικοί μετά το περιστατικό μπήκαν στο όχημά τους και έφυγαν από το σημείο, με τους Σύρους να τους βλέπουν να απομακρύνονται.

[via]

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»