Απόψε η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 70 χρόνων!

Το αποψινό φεγγάρι θα είναι το πιο μεγάλο και το πιο φωτεινό που πιθανότατα έχετε δει ποτέ στην ζωή σας! Για την ακρίβεια, η σελήνη απόψε θα είναι κατά 12% μεγαλύτερη και κατά 30% φωτεινότερη απ’ ό,τι συνήθως, αποτελώντας, σύμφωνα με τη ΝΑSA, την πιο κοντινή πανσέληνο του 21ου αιώνα.

Η Σελήνη ακολουθεί ελλειπτική τροχιά γύρω από τη γη, γι’αυτό και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Έτσι, τόσο το κοντινότερο σημείο της (περίγειο), όσο και το πιο μακρινό (απόγειο), εμφανίζουν αυξομειώσεις από μήνα σε μήνα. Η αποψινή απόστασή της από την γη (το περίγειό της) θα είναι περίπου 348.400 χιλιόμετρα.

Μάλιστα, όπως λένε οι επιστήμονες, «το φεγγάρι δεν θα βρεθεί ποτέ ξανά τόσο κοντά στη γη, μέχρι την 25η Νοεμβρίου του 2034».

Η «σούπερ-σελήνη» δεν είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο –είχαμε ήδη μία στις 16 Οκτωβρίου και θα έχουμε άλλη μία στις 14 Δεκεμβρίου, όμως δεν συγκρίνονται με το αποψινό φαινόμενο.

Η σούπερ-πανσέληνος θα φθάσει στο μέγιστό της στις 15:52 -ώρα Ελλάδος. Με το που θα την δείτε, λοιπόν, να εμφανίζεται πάρτε τα παιδιά και τις φωτογραφικές και σπεύσατε να την απολαύσετε και να τη φωτογραφίσετε, καθώς πρόκειται για μοναδικό γεγονός!

Πηγή: mama365.gr

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα