ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ.. ΖΗΤΑΝΕ GREXIT ΚΑΙ 50 ΔΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ..

ΚΑΙ ΜΕ 50 ΔΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΞΟΦΛΑΜΕ!- Β.Σόιμπλε: «Ο τρελός με το καρότσι» προτείνει τώρα Grexit αλλά μόνο για πέντε χρόνια!

O B. Σόιμπλε προτείνει να υπάρξει ένας περιορισμένος χρόνος όπου η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ, και αυτός ο «περιορισμένος» χρόνος είναι για το Γερμανό ΥΠΟΙΚ τα.. πέντε χρόνια.
Το γερμανικό υπουργείο πρότεινε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα θα μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία ύψους € 50 δισεκατομμύρια σε ένα ταμείο, το οποίο πουλάει και έτσι απομακρύνει το χρέος.
Στο διάστημα αυτό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τονίζει πως η Ευρωζώνη θα στηρίξει τη χώρα με ανθρωπιστική βοήθεια.

Μάλιστα, η γερμανική FAZ τονίζει ότι τα αιτήματα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ αποτελούν προτάσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί σε επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών!

Με την Αθήνα διαπραγματεύεται ένα «διάλειμμα» από το ευρώ. Αφήνει τη νομισματική ένωση για τουλάχιστον πέντε χρόνια και αναδιαρθρώνει το χρέος της. Ωστόσο, παραμένει το κράτος μέλος της ΕΕ και λαμβάνει περαιτέρω βοήθειες «που ενισχύουν την ανάπτυξη, την ανθρωπιστική και τεχνική βοήθεια».

Στο διάστημα αυτό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τονίζει πως η Ευρωζώνη θα στηρίξει τη χώρα με ανθρωπιστική βοήθεια.

Μάλιστα, η FAZ τονίζει ότι τα αιτήματα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ αποτελούν προτάσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί σε επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών!

Πάντως, οι αρνητικές διαθέσεις του κ. Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα φάνηκαν και στις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στο νέο, κρίσιμο Eurogroup για τη χώρα μας στις Βρυξέλλες αφού έκανε λόγο για «εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις», για «καταστροφή της Ελλάδας κατά τους τελευταίους μήνες με ταχύτατους ρυθμούς» και για «έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση», όσον αφορά στο κατά πόσο θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται».

Αυτό είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας το οποίο ανέβηκε Online στις 19:30 ώρα Ελλάδος, Σάββατο.


[via]

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»