Απάτη το ταξίδι των Αμερικανών στη Σελήνη; Οι Ρώσοι ζητούν έρευνα!

Τις θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι η προσσελήνωση των Μπαζ Ώλντριν και Νηλ Άρμστρονγκ στις 20 Ιουλίου 1969 δεν ήταν τίποτε περισσότερα από μια καλοστημένη απάτη των αμερικανών που αφενός επιθυμούσαν να υποσκελίσουν τη Ρωσία στην κούρσα για την κατάκτηση του διαστήματος και αφετέρου ήθελαν να επιδείξουν την ισχύ και την υπεροχή της κυβέρνησης στο εσωτερικό πρόκειται να εξετάσει μια νέα ρωσική έρευνα.

Σε άρθρο στη ρωσική εφημερίδα Izvestia ο Βλαντιμίρ Μάρκιν, εκπρόσωπος της επίσημης κυβερνητικής Ερευνητικής Επιτροπής έγραψε ότι μία τέτοια έρευνα θα αποκάλυπτε νέα στοιχεία για τα ιστορικά διαστημικά ταξίδια.

Ο Μάρκιν με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση των αμερικανών στο σκάνδαλο της FIFA και ζήτησε μια αντίστοιχη έρευνα για το υλικό των αμερικανικών επανδρωμένων αποστολών στη Σελήνη από το 1969 ως το 1972.

Ο ρώσος αξιωματούχος χαρακτήρισε ως “απαραίτητη” μια έρευνα για την εξαφάνιση του αυθεντικού υλικού από την πρώτη προσσελήνωση του 1969, αλλά και για το σημείο όπου βρίσκονται τα πρώτα σεληνιακά πετρώματα που μεταφέρθηκαν στη Γη.

Δεν λέμε ότι δεν πήγαν ποτέ στο φεγγάρι και ότι απλά έκαναν μία ταινία για αυτό. Αλλά όλα αυτά τα επιστημονικά αντικείμενα είναι κληρονομιά της ανθρωπότητας και η εξαφάνισή τους είναι απώλεια για όλους. Μια έρευνα θα αποκαλύψει τι συνέβη“, ανέφερε ο Μάρκιν.

Το 2009, η NASA παραδέχθηκε ότι έσβησε τα αυθεντικά βίντεο της πρώτης προσσελήνωσης μαζί με ακόμα 200.000 μαγνητοσκοπήσεις για λόγους οικονομίας. Ανέφερε όμως ότι αποκατέστησε την μαγνητοταινία της τηλεοπτικής εκπομπής που καθήλωσε στις τηλεοράσεις τους εκατομμύρια αμερικανούς.

Από τα περίπου 380 κιλά σεληνιακών πετρωμάτων που υποτίθεται ότι έχουν μεταφερθεί στη Γη, ο μεγαλύτερος όγκος φυλάσσεται στο Διαστημικό Κέντρο “Λύντον Β. Τζόνσον” στο Τέξας, ενώ δείγματα εκτίθενται σε διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο.

[via]

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»