Ανακοινώνονται Σήμερα: Αυτά είναι 4 τα πρώτα μέτρα που χαλαρώνουν στις 4 Μαΐου

Το σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού αποκαλύπτει σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ το huffingtonpost.gr χωρίζοντας σε χρονικές περιόδους ανάλογα με το είδος της χαλάρωσης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πέρα από την 27η Απριλίου, που ήταν γνωστό λίγο ως πολύ ότι θα άνοιγαν Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία, η ημερομηνία σταθμός για την μερική κατάργηση της καραντίνας είναι η 4η Μαΐου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του σάιτ σε αυτήν την ημερομηνία κατέληξαν μία σειρά από επιτροπές λοιμωξιολόγων και επιδημιολόγων, στελέχη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας αλλά και διάφοροι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.

Οι προτάσεις των επιτροπών θα έχουν τελικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση οι οποίοι αναμένεται στα επόμενα εικοσιτετράωρα να αποφασίσουν και να αναγγείλουν την άρση των πρώτων μέτρων στις 4 του επόμενου μήνα.

Το επόμενο δίμηνο θα υπάρξει μία σειρά άλλων αποφάσεων, οι οποίες ακόμα σχεδιάζονται, αλλά οι πληροφορίες του σάιτ αναφέρουν πως η άρση των μέτρων που αφορούν την 4η Μαΐου είναι οριστική.

Όσον αφορά τον γενικό πληθυσμό θα υπάρξει πλήρης ελευθερία των μετακινήσεων, με εξαίρεση τα νησιά, ο περιορισμός όμως των συγκεντρώσεων μέχρι το πολύ 10 άτομα παραμένει.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά τις επιχειρήσεις και την αγορά, στον κλάδο των κομμωτηρίων και των επιχειρήσεων υγιεινής θα ξεκινήσουν να λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, αποκλειστικά με ραντεβού και τήρηση όλων των κανόνων που εφαρμόζονταν στα ανοιχτά καταστήματα.

Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν, επίσης, με τους κανόνες που εφαρμόζονται ως αυτή τη στιγμή στα ανοιχτά καταστήματα. Ένας από αυτούς είναι η τήρηση των αποστάσεων, με μόνο έναν πελάτη ανά 15 τετραγωνικά μέτρα. Από τη χαλάρωση του μέτρου αυτού εξαιρούνται μέχρι στιγμής τα πολυκαταστήματα και τα πολύ μεγάλα καταστήματα.

Πηγή: instanews

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα