Έκτακτο δελτίο καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη! – Η ΕΜΥ προειδοποιεί!

Η ΕΜΥ προειδοποιεί τους πολίτες με έκτακτο δελτίο καιρού για την επιδείνωση του καιρού! Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη! Ποιες είναι όμως οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο;

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και σταδιακά θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο καιρός επιδεινώνεται από τις πρώτες βραδινές ώρες της Κυριακής 12 Μαΐου, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά

Την Κυριακή από αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τη Δευτέρα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά θα είναι οι περιοχές όπου θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες με χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, κατά τόπους.

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική και σύντομα και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και ως το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς και την Εύβοια.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένεται να επηρεαστούν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς η δυτική Στερεά.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί και την Τετάρτη 15 Μαΐου, όπως και την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

Πηγη

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα