Έκτακτη Σύσκεψη στο Μαξίμου για την «ντροπή» της Σαμοθράκης

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη.

Η Σαμοθράκη παρέμενε χωρίς πλοίο από την περασμένη Κυριακή, λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη κάτι που δημιούργησε προβλήματα στους κατοίκους και τους τουρίστες που ήθελαν να κινηθούν από και προς το νησί.

Πρόβλημα ασφαλείας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, κυβερνητικές πηγές δήλωσαν πως η βασική αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός πως το λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, καθώς και το γεγονός ότι οι λιμενικές υποδομές του νησιού είναι προβληματικές και απαιτούν τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, συνεννοήθηκε με την εταιρία του «ANDROS JET», για τη συνέχιση των δρομολογίων του, στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης. Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου η ναύλωση του ΑΝΑΞ για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα