Έδεσσα: Κρεμάνε μπουφάν και ζακέτες στα δέντρα για να τα παίρνουν οι φτωχοί και οι άστεγοι

Με μπουφάν, πανωφόρια και ζακέτες για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζονται να «ντυθούν» τα δέντρα της Έδεσσας! Όχι για… διακοσμητικούς λόγους, αλλά στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Κανείς μόνος στο κρύο» που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Heart in the city σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας.

Στόχος της όλης προσπάθειας, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι να ντυθούν και να ζεσταθούν άνθρωποι που αδυνατούν να αγοράσουν ένα μπουφάν ή μια ζακέτα.

Αυτό το διάστημα «τρέχει» η διαδικασία συλλογής των ρούχων από τα μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών. Καθημερινά σακούλες με είδη ένδυσης συγκεντρώνονται στα γραφεία επί της οδού Εγνατίας 50 από Εδεσσαίους που είτε δεν τους έκαναν πια τα πανωφόρια, είτε έχουν αγοράσει καινούργια. Η τοποθέτηση των μπουφάν στα δέντρα είναι προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στο πάρκο στο Κιουπρί.

Στην περσινή δράση είχαν συγκεντρωθεί περίπου 70 μπουφάν, ζακέτες και πανωφόρια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, ενώ φέτος η ανταπόκριση του κόσμου είναι ακόμη μεγαλύτερη, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ταμίας του Συλλόγου Καλλιτεχνών Μαρία Σαμσάκη.


«Τα μπουφάν και οι ζακέτες θα μείνουν κρεμασμένα στα δέντρα για ένα τριήμερο έως και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή των Χριστουγέννων. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να περάσει και να πάρει. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος πραγματικά έχει ανάγκη ένα μπουφάν ή ένα πανωφόρι για το χειμώνα», είπε, προσθέτοντας πως για όσα ρούχα δεν βρουν κάτοχο τότε θα αναλάβει δράση ο Δήμος ‘Εδεσσας, ο οποίος θα τα μοιράσει σε δικαιούχους των κοινωνικών δομών.

Η εμπειρία της περσινής προσπάθειας έδειξε πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει από ορισμένους ανθρώπους, καθώς τα μπουφάν και οι ζακέτες που τοποθετήθηκαν στα δέντρα εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση των πολιτών που άφηναν στα παγκάκια του πάρκου σκούφους, γάντια και κάλτσες.



Σε περίπτωση κακοκαιρίας η δράση θα μετατεθεί σε νέα ημερομηνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»