Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Πού θα βρέξει;

Τα τερτίπια του καιρού θα συνεχιστούν και την Πέμπτη (16/3), με τις βροχές να επιμένουν σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, αύριο Πέμπτη 15 Μαρτίου, αναμένονται τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, οι οποίες όμως σταδιακά από το απόγευμα θα περιοριστούν στον κεντρικό και νότιο Αιγαίο, και την νότια και ανατολική Πελοπόννησο.

Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν έως και αργά το απόγευμα, ενώ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στην Πελοπόννησο υπάρχει πιθανότητα ισχυρότερων βροχοπτώσεων. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16, και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 14.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, έως και το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικά αυξημένη συννεφιά με λίγες βροχές ως το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές νεφώσεις. Βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 6 έως 16 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με παροδική συννεφιά και πιθανές βροχές. Βαθμιαία βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 έως 18 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και ο υδράργυρος από 0 έως 18 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, αυξημένη συννεφιά κατά περιόδους και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στην Κρήτη. Βόρειοι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 8 έως 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ήλιος με παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια ως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για παροδικές βροχές κυρίως στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 6 έως 16 βαθμούς.

Στην Αττική, ήλιος με τοπικές νεφώσεις. Βόρειοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή:  stroumfaki.gr

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα