Ξυλουργός στην Ολλανδία έφτιαξε μια Κιβωτό του Νώε πραγματικών διαστάσεων και οι εικόνες είναι εντυπωσιακές

Ο Johan Huibers είναι ένας ξυλουργός από την Ολλανδία ο οποίος κατάφερε να κατασκευάσει μία πραγματικών διαστάσεων κιβωτό! Ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια περίπου και τώρα αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στη νότια Ολλανδία.

Μολαταύτα, δεν αρκέστηκε μόνο στην κατασκευή της, αλλά ήθελε η κιβωτός του να πλεύσει και στην πραγματικότητα. Ο Huibers ήθελε να πάρει το γιγαντιαίο σκάφος και να πλεύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας κάνοντας αρκετές στάσεις κατά μήκος της διαδρομής. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι θέλουν να το δουν προσωπικά, αλλά δεν έχουν όλη τη δυνατότητα να πάνε μέχρι το Άμστερνταμ.

Η κιβωτός έχει 5 ορόφους και περιλαμβάνει περιοχές εκπαίδευσης και διασκέδασης. Επίσης έχει διάφορες απομιμήσεις ζώων όπως μπορείτε να φανταστείτε.

Η κατασκευή έχει μήκος περίπου 125 μέτρα, ύψος 23 μέτρα και πλάτος 29 μέτρα. Την έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές.

Φαίνεται από την όμορφη δουλειά το πόσο μεγάλο κόστος απαιτείται. Το τελικό ποσό κόστους φτάνει τα 1.6 εκατομμύρια ευρώ!

Το κόστος πλεύσης στον κόσμο είναι αστρονομικό οπότε γίνονται δωρεές από διάφορους θαυμαστές για να χρηματοδοτηθεί το ταξίδι. Η κατασκευή της κιβωτού κόστισε περίπου 1.6 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως φαντάζεστε, χρειάζεται πολύ προσεκτικός σχεδιασμός για να χτιστεί κάτι τόσο μεγάλο. Εδώ μπορείτε να δείτε την βασική κατασκευή της βάσης.

Μία φωτογραφία του δημιουργού μαζί με το “όνειρο” του!

Πηγή: .altsantiri.gr

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση