Vintage Όνειρο: Σπίτι 300 ετών Ανακαινίζεται και Μοιάζει με Βίλα απο Ιταλική Ταινία

Critamo Cottage: Ανακαίνισαν το σπίτι 300 ετών και μας άφησαν άφωνους

Critamo Cottage: Βρίσκεται στη Κρήτη λίγο έξω από τα Χανιά, στο χωριό Γαβαλοχώρι. Το Critamo Cottage είναι κτίσθηκε επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν από 300 έτη. To Critamo Cottage είναι γνωστό και  ως «το σπίτι του Αμβρόσιου». Από το 1724 έως και σήμερα περνάει από γενιά σε γενιά. Οι τωρινοί ιδιοκτήτες του το ανακαίνισαν και οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Το Critamo Cottage πέρασε από γενιά σε γενιά και ανακαινίστηκε με αγάπη και μεράκι από τους τωρινούς ιδιοκτήτες του.

Ο παλιός στάβλος και αποθήκη με την ενετική καμάρα και το ξύλινο ταβάνι μετατραπηκαν σε έναν ευρύχωρο και άνετο χώρο. Φιλοξενεί ένα σαλόνι με τραπεζαρία.

Η βασική κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στη σοφίτα και διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι. Στο ισόγειο υπάρχει μια δεύτερη κρεβατοκάμαρα με ημίδιπλο κρεβάτι και ένας καναπές – μονό κρεβάτι στο χώρο του σαλονιού.

Η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα συνδέει αρμονικά το παρελθόν με το σήμερα. Εκεί όπου ο αυθεντικός ξυλόφουρνος της γιαγιάς έρχεται να συναντήσει τις συσκευές (κουζίνα, φούρνος, BBQ, ψυγείο, πλυντήριο πιάτων, καφετιέρα) και τα σκεύη (πιάτα, ποτήρια κ.λπ.) ενός σύγχρονου νοικοκυριού.

Το μοντέρνο μπάνιο

Το όνομα «Critamo» προέρχεται από το πολυετές φυτό (Crithmum maritimum) των παραθαλάσσιων βράχων που ευδοκιμεί κυρίως στη Μεσόγειο. Οι σπόροι του έχουν μεγάλη ομοιότητα με το κριθάρι, γι’ αυτό οι αρχαίοι Έλληνες το ονόμαζαν «κρίθμον».

Πρόκειται για ένα πολυετές φυτό με μπλε – πράσινα κλαδιά και φύλλα και κίτρινα – πράσινα λουλούδια.

Στην αρχαία Ελλάδα διάσημοι ιατροί, όπως ο Διοσκουρίδης, ο πατέρας της φαρμακολογίας και ο περίφημος βοτανολόγος Πλίνιος αναφέρονται στο κρίταμο και τις πολύτιμες ιδιότητες του.

Από την εποχή του Ιπποκράτη, το κρίταμο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά φάρμακα. Περιέχει αιθέρια έλαια, μεταλλικά άλατα, ιώδιο και βιταμίνες, συστατικά ορεκτικά και τονωτικά.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση