Όταν έπεσε στην Τρύπα, δεν ήξερε πως να βγει. Μέχρι που είδε ΠΟΥ οδηγούσε…

Σ’ αυτή την πόλη της Νότιας Αυστραλίας, οι άνθρωποι ζουν με έναν πρωτάκουστο τρόπο. Η πόλη Coober Pedy έχει 2.000 κατοίκους. Αλλά αν κοιτάξεις γύρω σου, δε θα δεις πολυκατοικίες ή σπίτια. Γιατί; Επειδή όλοι ζουν κάτω από το έδαφος…

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του άγονου ερημικού τοπίου, οι άνθρωποι έχουν καταφύγει σε υπόγεια σπίτια για να αποφύγουν τη ζέστη και να αντέξουν τον ήλιο του αυστραλέζικου Outback.

Σχεδόν τα πάντα στο Coober Pedy βρίσκονται κάτω από το έδαφος. Χιλιόμετρα σηράγγων εκτείνονται κάτω από τη γη όπου βρίσκονται σχετικά φυσιολογικά σπίτια για κάθε οικογένεια.

Υπάρχουν ακόμα και δωμάτια ξενοδοχείου για επισκέπτες.

Τα σπίτια αυτά είναι σίγουρα μοναδικά, αφού είναι χτισμένα κάτω από τη γη, ωστόσο έχουν όλες τις ανέσεις που συναντούμε σε ένα σύγχρονο σπίτι.

Η ιστορία του Coober Pedy βρίσκεται στο χώμα. Πίσω στο 1915, ένας πατέρας και ένας γιος ήρθαν αναζητώντας χρυσό. Αλλά αντί γι’ αυτό βρήκαν οπάλιο, ένα λίθο που ήταν πολύ δημοφιλής εκείνη την εποχή και συνεχίζει να είναι ακόμα και σήμερα.

Λόγω των θερμοκρασιών, οι εργάτες των ορυχείων αποφάσισαν να μείνουν κάτω από το έδαφος.
Σήμερα το Coober Pedy έχει πάνω από 1.500 σπίτια.

Credit: americanoverlook.com

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση