Όλοι τους ρωτούσαν πως θα μείνουν σε αυτό το «Στάβλο»! Στο τέλος τους άφησαν όλους άφωνους…

Ένα γκαράζ είναι συνήθως μεγάλο πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες – επειδή προφανώς και χρειάζεστε ένα μέρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας.

Αλλά αυτή η οικογένεια θέλησε να μετατρέψει το γκαράζ τους σε ένα χώρο διαμονής στην πίσω αυλή, όπου υπάρχει άπλετο φως και ευκαιρία για χαλάρωση. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Μπεθ Ντέινα έκανε τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Πριν προλάβει να αλλάξει οτιδήποτε ήταν ένα τυπικό γκαράζ: “Είχα την πρόκληση να δημιουργήσω ένα δωμάτιο που, αν και μικρό, θα εξυπηρετούσε πολλούς σκοπούς και ήθελα να έχει μια απλή και ζεστή αίσθηση,” λέει η Ντέινα. Έτσι, με μια μικρή παραμετροποίηση, δημιουργικότητα και αρκετή εργασία το μεταμόρφωσε σε ένα όμορφο εξοχικό σπίτι.

Εδώ είναι το «πριν»:

Η Ντέινα ξεκίνησε με τις πόρτες, που χρονολογούνται από το 1920, βάφοντάς τις ανοιχτό γκρι χρώμα. Όταν οι πόρτες είναι ανοικτές, αυτός ο μικρός χώρος αισθάνεται σαν μια τροπική όαση, χάρη στα γύρω δέντρα από αβοκάντο, πορτοκαλιές, και μπαμπού. Η πέργκολα με τον κισσό που ελίσσονται πάνω από τις πόρτες του γκαράζ ολοκληρώνουν την εξωτερική όψη.

Στο εσωτερικό, η Ντέινα επέλεξε λευκούς τοίχους που βοηθούν να κάνουν το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος με ξύλινους τόνους (όπως η σκάλα στο πατάρι, λεπτομέρειες στην κουζίνα και η τραπεζαρία). Μια μικροσκοπική κουζίνα και μπάνιο προστέθηκαν για να κάνουν αυτό το χώρο ιδιωτικό και λειτουργικό. Πάνω από το άνετο σαλόνι είναι μια υπερυψωμένη κρεβατοκάμαρα που εκμεταλλεύεται το ψηλό ταβάνι.

Αυτός ο χώρος προορίζεται ως ξενώνας, αν και μπορεί άνετα να γίνει μια γκαρσονιέρα για ένα άτομο ή χαλαρωτικό καταφύγιο. Αν ήμασταν οι ιδιοκτήτες θα διοργανώναμε μια βραδιά με ποπ κορν και ταινίες, θα ανοίγαμε τις πόρτες του γκαράζ, και θα πιστεύαμε ότι θα ήμασταν κάπου τροπικά.

Ρίξτε μια ματιά:

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση