Και όμως υπάρχουν! Τα 10 πιο περίεργα σπίτια από όλο τον κόσμο!

Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι ξεχωριστό και να τραβάει τα βλέμματα. Κάποιοι όμως το παράκαναν από ότι θα δείτε.

Και παρόλο που στα μάτια μας μπορεί να φαίνονται απαίσια, για τους ιδιοκτήτες τους είναι τα σπίτια των ονείρων τους. Και παραδόξως κάποια έχουν πολύ ωραίο εσωτερικό.

Για αυτό τι και αν μοιάζουν σαν εφιάλτες για τον υπόλοιπο κόσμο; Η ομορφιά έτσι και αλλιώς είναι υποκειμενική.

1. Το σπίτι με το Logo του Louis Vuitton  

Από ότι φαίνεται η διάσημη μάρκα άρεσε πολύ στον ιδιοκτήτη του σπιτιού αυτού στο Μεξικό. Βέβαια φαίνεται σαν να υπερέβαλλε λιγάκι.

2. Σπίτι Ουράνιο τόξο

Το ουράνιο τόξο είναι σύμβολο ελπίδας. Ωστόσο, σε αυτό το σπίτι της Μελβούρνης από ότι φαίνεται δεν πήγε το σχέδιο και πολύ καλά.

3. Σπίτι ΠαζλΜπορεί να πει κανείς πως αυτό το σπίτι στο Βέλγιο μοιάζει πολύ με παζλ.

4. Σπίτι ΟγκόλιθοςΑυτό το σπίτι στη Πορτογαλία μοιάζει σαν να είναι χτισμένο πάνω στο βράχο. Πράγματι, χτίστηκε ανάμεσα από δύο τεράστιους βράχους για να μοιάζει ‘πέτρινο’. Αν και δεν φαίνεται και ιδιαίτερα φιλόξενο.

5. Το αρχοντικό του CowboyΑυτό το αρχοντικό στο Wyoming φτιάχτηκε με τις καλύτερες προθέσεις. Παρόλα αυτά η παράξενη αρχιτεκτονική του το έχει κάνει λίγο μπερδεμένο.

6. Top-Heavy ΣπίτιΑυτή η παράξενη αρχιτεκτονική στο Cape Town της Αφρικής στην ουσία χαρίστηκε σε δημοπρασία το 2011. Η αγγελία στην εφημερίδα έγραφε: “Αγοράστε το οικόπεδο και πάρτε το σπίτι δωρεάν.”

7. Το κρεματόριο 

12 πανομοιότυπα bungalows στη σειρά, στη συνοικία του Dagenham στο Λονδίνο, έχουν χαρακτηριστεί ως το ‘Κρεματόριο’ από ντόπιους. Τα σπίτια από τούβλο είναι αρκετά  ψηλά με μόνο 2 μπροστινά παράθυρα. Είναι ανατριχιαστικό σαν θέαμα.

8. Το σπίτι UFO

Αυτό το παράξενο συγκρότημα σπιτιών βρίσκεται στο Sanzhi District της New Taipei City στη Taiwan. Είναι μία από τις κατοικίες με “UFO-style” και κατασκευάστηκε το 1978 για τις διακοπές των αξιωματικών του αμερικανικού στρατού που ήταν στην περιοχή. Εγκαταλείφθηκε το 1980

9. Κατοικία 67Η κατοικία 67 στο Montreal του Canada φαίνεται σαν να είναι φτιαγμένο από κύβους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο. Ορισμένοι βέβαια το θεωρούν αρχιτεκτονικό αξιοθέατο.

10.Το σπίτι τουαλέταΟ Sim Jae-Duck — δήμαρχος της Suwon της Νότιας Κορέας — θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα για  καθαρές τουαλέτες, κατασκεύασε αυτό το σπίτι από ατσάλι και γυαλί. Ωστόσο, όπως βλέπετε έχει το σχήμα τουαλέτας.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση