Καταραμένη φτώχεια: Τα υπέροχα σπίτια του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις Μπαχάμες

Η τέως πριγκιπική οικογένεια, διαθέτουν “λιτές” οικείες στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, μάλιστα κάποια από αυτά έχουν φιλοξενηθεί σε κορυφαία περιοδικά αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

Ο λόγος για τον Παύλο και την Μαρί Σαντάλ, έχουν στην κατοχή τους κατοικίες από την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη και το πολυπολιτισμικό Λονδίνο, το ζευγάρι διαθέτει επίσης ειδυλλιακές εξοχικές κατοικίες στις Μπαχάμες και το Κότσγουολντς, μαζί με μια πέμπτη κατοικία στο Γιορκσάιρ.

Αν κοιτάξουμε στο προφίλ της Μαρί Σαντάλ και της κόρης της, Μαρίας Ολυμπίας, στο Instagram, θα δούμε αρκετά στιγμιότυπα.

Οικία Γκλύξμπουργκ: Το σπίτι Λονδίνο με τη διάσημη υπογραφή

Η κατοικία τους στο Λονδίνο βρίσκεται στο Τσέλσι και η αξία της εκτιμάται σε 2,4 εκατομμύρια λίρες. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο σχεδιαστή εσωτερικών χώρων François Catroux, είναι ψηλοτάβανο και διαθέτει μεγάλα παράθυρα ώστε να πλημμυρίζει το χώρο με φυσικό φως.

Η Μαρί Σαντάλ έχει δείξει μία άποψη από στο σαλόνι της οικογένειάς της, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με δύο από τους γιους της, καθισμένους σε λαδί δερμάτινες πολυθρόνες chesterfield, τοποθετημένες πάνω σε απρόμαυρο χαλί με γεωμετρικά σχέδια. Το δωμάτιο διαθέτει πολλές κομψές πινελιές, όπως ένας τεράστιος στρογγυλός καθρέφτης, ένα πιάνο με ουρά με κορνίζες οικογενειακές φωτογραφίες και βάζα με φρέσκα λουλούδια.

Οικία Γκλύξμπουργκ: Το σπίτι στο Μανχάταν με την εντυπωσιακή είσοδο

Η Μαρί Σαντάλ έχει φωτογραφηθεί στην είσοδο του σπιτιού της στο Μανχάταν, όπου διακρίνεται η σιδερένια είσοδος και η φαρδιά ξύλινη σκάλα. Το σπίτι έχει χτιστεί το 1913 και άνηκε στην οικογένεια της Μαρί Σαντάλ. Μετά τον γάμο της με τον Παύλο αποφάσισαν να μείνουν εκεί, αφού πρώτα το ανακαίνισε ο François Catroux.

Η σύζυγος του Παύλου, που είναι και σχεδιάστρια παιδικής μόδας έχοντας δημιουργήσει ένα πετυχημένο brand που φέρει την υπογραφή της, έχει διακοσμήσει το σπίτι σε αποχρώσεις του κρεμ και έχει επιλέξει μία μίνιμαλ κομψότητα στο στυλ του σπιτιού.

Ένα από τα πιοο εντυπωσιακά δωμάτια του σπιτιού στο Μανχάταν είναι η open plan κουζίνα, με την επένδυση από μάρμαρο και τα ντουλάπια που φτάνουν μέχρι την οροφή.

Οικία Γκλύξμπουργκ: Το ρουστίκ σπίτι στη βρετανική εξοχή

Το Cotswolds είναι μια περιοχή στην κεντρική-νοτιοδυτική Αγγλία, κατά μήκος μιας σειράς λόφων πάνω από την κοιλάδα Severn και το Evesham Vale. Εκεί η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος διαθέτουν άλλο ένα σπίτι, το οποίο χρησιμοποιείται ως εξοχικό. Κυριαρχεί το ρουστίκ στυλ και τα μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν θέα στην καταπράσινη φύση του μεγάλου κήπου του ακινήτου. Στην κουζίνα η Μαρί Σαντάλ έχει τοποθετήσει μία χειροποίητη νησίδα, φτιαγμένη από τάβλες.

Οικία Γκλύξμπουργκ: Εξωτικά Χριστούγεννα

Ο Παύλος και η οικογένεια του συνήθως περνάνε τα Χριστούγεννα στις Μπαχάμες, στο εξοχικό που διαθέτουν εκεί. Η κόρη τους, Μαρία Ολυμπία, έχει φωτογραφηθεί με φόντο το σπίτι στο Harbour Island με τους λευκούς καναπέδες. Από άλλη της φωτογραφία, στο ηλιοβασίλεμα, φαίνεται ότι το σπίτι βρίσκεται σχεδόν πάνω στη θάλασσα.

Οικία Γκλύξμπουργκ: Το καταφύγιο στο Γιορκσάιρ

Λέγεται ότι η οικογένεια έχει επίσης ένα πέμπτο ακίνητο, ένα εξοχικό στο Γιορκσάιρ με το δικό της κυνηγετικό καταφύγιο και ένα τεράστιο κτήμα που τους προσφέρει ιδιωτικότητα και άφθονο χώρο για εξερεύνηση.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση