Η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο είναι φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από γυαλί και προκαλεί ίλιγγο στους τουρίστες. Εσείς θα την περνούσατε;

Αν φοβάστε τα ύψη – αυτό το βίντεο μπορεί να σας προκαλέσει ρίγος. Οι τουρίστες επισκέπτονται το Zhangjiajie της Κίνας για να ανέβουν στην ψηλότερη και μακρύτερη γέφυρα με γυάλινο πάτο στον κόσμο!

Η γυάλινη γέφυρα Zhangjiajie βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν της Κίνας και εντυπωσιάζει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Είναι επίσημα η μεγαλύτερη και υψηλότερη γέφυρα με γυάλινο πάτο στον κόσμο.

Η γέφυρα έχει μήκος 430 μέτρα και απέχει 300 μέτρα από το έδαφος. Η θέα από εκεί πάνω όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι απολύτως απίστευτη.

Η γέφυρα σχεδιάστηκε από τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα Haim Dotan για 138 γιουάν. Μπορείτε και εσείς να επισκεφθείτε αυτό το θαύμα της μηχανικής. Θα είναι σίγουρα μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Η γυάλινη γέφυρα Zhangjiajie συνδέει δύο ορεινούς βράχους, γνωστούς ως τα Βουνά Avatar.

Πολλοί άνθρωποι με το που τη βλέπουν αναρωτιούνται: «Είναι ασφαλής;» Οι μηχανικοί που την έχτισαν, δεν μπορούσαν να είναι πιο σίγουροι για την ασφάλειά της.

Η γέφυρα υποστηρίζεται από 4 γιγάντιους στύλους στους τοίχους του φαραγγιού, έχει 99 πάνελ και κάθε πάνελ αποτελείται από 3 βαριά στρώματα γυαλιού. Αυτό εξασφαλίζει το ότι εάν ένα στρώμα ραγίσει, τα υπόλοιπα θα εξακολουθούν να την υποστηρίζουν.

Η γέφυρα μπορεί να αντέξει μέχρι και 800 άτομα τη φορά.

Πριν ανοίξει τον Αύγουστο του 2016, έλεγαν ότι η γέφυρα θα δέχεται 8.000 επισκέπτες την ημέρα. Ωστόσο, ξεπέρασε κατά πολύ αυτό το νούμερο, αφού δέχονταν 80.000 επισκέπτες την ημέρα. Η γέφυρα έκτοτε έκλεισε για να βελτιώσει την προσέλκυση του κόσμου. Η ημερομηνία του εκ νέου ανοίγματος αναμένεται.

Εσείς έχετε το θάρρος να ανεβείτε σε αυτή τη γέφυρα;

Credit: Shareably

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση