Γωνιακοί καναπέδες: Κατάλογος αγοράς – Τα σχέδια που θα αγαπήσετε το 2022

Οι γωνιακοί καναπέδες την τλευταία 10ετία γίνονται όσο πάει και μεγαλύτερη μόδα. Ο πιο σημαντικός λόγος είναι πως οι υποψήφιοι αγοραστές που επιπλώνουν τα σπίτια τους αναζητούν πολύ περισσότερο από παλιά, την άνεση και την πρακτικότητα στο σαλόνι τους.

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι η ιδανική επιλογή για κάθε σαλόνι

Οι καναπέδες γωνία είναι πραγματικά υπέροχοι. Αποτελόύν την πιο κατάλληλη επιλογή για να ξεκουραστείτε μετά από μια εξαντλητική μέρα. Μπορούν να φιλοξενήσουν με ευκολία πολύ πιο πολλά άτομα, ταιριάζουν πολύ πιο εύκολα σε πιο μικρούς χώρους και η διάταξή τους δημιουργεί μια πολύ cozy ατμόσφαιρα.

Είναι γεγονός πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να αγοράσουν έναν γωνιακό καναπέ αντί ενός σαλονιού που αποτελείται από δύο καναπέδες, έναν τριθέσιο και έναν διθέσιο. Οι λόγοι είναι πολλοί και πολύ σημαντικοί. Στους γωνιακούς καναπέδες υπάρχει τεράστια ποικιλία, περισσότερες επιλογές στο στιλ και στις διαστάσεις τους και σίγουρα αποτελούν μία συνεχώς ανοδική τάση στην μοντέρνα επίπλωση.

Αν προβληματίζεστε πως θα σας πιάσει τον χώρο ή αν έχετε κάποιους ενδοιασμούς για το πώς θα τον τοποθετήσετε ιδανικά στο καθιστικό σας, σας δίνουμε μερικές χρηστικές συμβουλές για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις που θα κάνουν το σαλόνι σας να ξεχωρίζει.

Γωνιακοί καναπέδες: Πως θα πάρετε τα σωστά μέτρα

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε πριν αγοράσουμε έναν γωνιακό καναπέ, είναι το να πάρουμε με απόλυτη ακρίβεια τα σωστά μέτρα. Το να επιλέξουμε το κατάλληλο μέγεθος για τον κατάλληλο χώρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για ένα όμορφο και πρακτικό τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης ιδιαιτέρως σημαντικό είναι -εφόσον μένετε σε ενοίκιο- να σκεφτείτε και μια πιθανή, μελλοντική μετακόμιση και να επιλέξετε έναν καναπέ που θα μπορεί να προσαρμοστεί και σε ένα άλλο μικρότερο ή μεγαλύτερο σαλόνι.

Διαλέξτε τον κατάλληλο γωνιακό καναπέ με βάση με τον χώρο σας

Για να διαλέξετε τον κατάλληλο καναπέ για το δικό σας σαλόνι ρίξτε μια καλή ματιά στον χώρο σας και αποφασίστε το σημείο που θα τον τοποθετήσετε. Λάβετε υπόψη σας, πέρα από τις διαστάσεις, τη θέση της τηλεόρασης, του τζακιού καθώς και τα ανοίγματα και τα περάσματα του σαλονιού. Επίσης, δείτε αν το σαλόνι είναι μακρόστενο ή τετράγωνο. Πού έχει τοίχους και πού δεν εμποδίζει ο όγκος του την πρόσβαση στις μπαλκονόπορτες.

Πως θα τοποθετήσετε τον γωνιακό καναπέ σας

Ο πιο συνηθισμένος και ασφαλής τρόπος για να τοποθετήσετε τον γωνιακό καναπέ σας, είναι με τις πλάτες των δύο πλευρών στον τοίχο. ώστε να βρίσκονται και οι δύο πλευρές του σε τοίχους του σπιτιού.

Ξεχωρίστε την κουζίνα σας με τον γωνιακό καναπέ σας. Αν η κουζίνα σας είναι ενιαία τότε μια πολύ ωραία ιδέα για να την χωρίσετε από το σαλόνι είναι να βάλετε τη μια πλάτη του γωνιακού καναπέ σαν ένα διακριτικό και όμορφο διαχωριστικό.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει, αν θέλετε να διαχωρίσετε την τραπεζαρία σας.

Επίσης πάρα πολύ σημαντικό είναι το να γνωρίζετε πού θα είναι τοποθετημένη η τηλεόρασή σας. Θέλετε όλοι όσοι κάθονται σε αυτόν να μπορούν να βλέπουν, χωρίς να δυσκολεύονται. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει να τον βάλετε με τέτοιο τρόπο ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται στη μέση και απέναντι από τη μεγαλύτερη πλευρά του γωνιακού καναπέ.

Αν το σαλόνι είναι σχετικά μικρό, ένας γωνιακός καναπές με μίνιμαλ, καθαρές γραμμές και «μαζεμένες» διαστάσεις όχι μόνο ταιριάζει αλλά και δείχνει το δωμάτιο πιο τακτοποιημένο, αφήνοντας περισσότερο χώρο, αντί για παράδειγμα ενός τριθέσιου καναπέ με πληθωρικές διαστάσεις.

Μην χάνετε χρόνο. Μπείτε στο διαδίκτυο και βρείτε τον καλύτερο γωνιακό καναπέ για τον χώρο σας. Γωνιακοί καναπέδες σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων σας περιμένουν να τους αγοράσετε.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση