Γιατί οι Πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ είναι ντυμένες συνέχεια με Μπλε Ρούχα; Δεν Φαντάζεστε τον Λόγο!

Συνήθως όταν βλέπουμε μια ταινία της Disney, το κάνουμε για τη νοσταλγία, την φανταστική μουσική και την ιστορία που έχει να πει. 

Μερικοί πολύ προσεκτικοί παρατηρητές εντόπισαν ότι πολλοί γυναικείοι χαρακτήρες της Disney φορούν μπλε ρούχα και αποφάσισαν να καταλάβουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Όταν το ξανασκεφτείς θα συνειδητοποιήσεις ότι πολλοί θηλυκοί χαρακτήρες της Disney φορούν μπλε ρούχα.

Όλοι αναγνωρίζουν το μπλε πρόχειρο φόρεμα της Belle, στο κινούμενο σχέδιο αλλά και στην ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Η Αλίκη φοράει ένα μπλε φόρεμα σε ολόκληρη το κινούμενο σχέδιο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Η Σταχτοπούτα φοράει ένα εντυπωσιακό μπλε φόρεμα όταν πηγαίνει στο χορό.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά τα μπλε; Λοιπόν, το χρώμα χρησιμοποιείται για να συμβολίσει την ελευθερία και την περιπέτεια.

Το μπλε είναι στερεοτυπικά γνωστό ως «αγορίστικο» χρώμα (που όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν είναι ισχύει πια). Παρόλα αυτά, όταν βλέπουμε μια ηρωίδα να φορά μπλε, την βλέπουμε ως ανεξάρτητη και αξιόπιστη.

«Προσθέτει δύναμη στον χαρακτήρα το μπλε», λέει η Leatrice Eiseman, Διευθύντρια του Pantone Color Institute. Είναι ένας πολύ κομψός τρόπος για να πεις: «Ναι, αλλά οι νέες γυναίκες, τα νεαρά κορίτσια, μπορούν να έχουν επίσης εξουσία».

Βγάζει αρκετό νόημα, δεδομένου ότι βλέπουμε αυτούς τους χαρακτήρες να κάνουν σπουδαία πράγματα στις ιστορίες τους. Αν παρατηρήσετε καλύτερα όμως, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι το μόνο τα στούντιο της Disney που το κάνουν αυτό.

Αν θυμάστε, η Dorothy από τον Μάγο του Οζ φοράει μπλε επίσης.

Το μπλε της δηλώνει την περιπέτεια, όπως ακριβώς και οι χαρακτήρες της Disney.

Θα παρακολουθούμε τις ταινίες πολύ πιο προσεκτικά τώρα που ξέρουμε τι συμβολίζει το μπλε χρώμα.

Credit: Diply

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση