Εξωτερικά μοιάζει με ένα Εγκαταλελειμμένο Ξυλόσπιτο. Το εσωτερικό του όμως θα σας μαγέψει!

Έχει και μέχρι όχι μία – αλλά δύο! – κρυμμένες νεραϊδόπορτες.

Βαθιά στο δάσος του Mendenhall, του Mississippi, βρίσκεται ένα στραβοφτιαγμένο, εκκεντρικό δεντρόσπιτο, το οποίο θα περίμενε κανείς να είναι βγαλμένο από ιστορία των Αδερφών Γκριμ. Όμως όχι, δεν χτίστηκε από τους διάσημους παραμυθάδες – ένας καλλιτέχνης που ονομάζεται Johnny Knight κρύβεται πίσω από αυτό το μαγικό μέρος.

Πίσω στο 1971, ο Knight επέλεξε αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία, στην κορυφή ενός λόφου, επειδή περιτριγυριζόταν από μανόλιες του Νότου, δέντρα σφενδάμου, και λευκές βελανιδιές. Η πρώτη του κίνηση; Έριξε κάτω μερικούς γιγάντιους κορμούς στο ξέφωτο και συνέχισε χτίζοντας ένα οκταγωνικό σπίτι πάνω τους.

Μέσα, τα τελειώματα δείχνουν σαν να προέρχονται κατευθείαν από το περιβάλλον χώρο του σπιτιού: Μιλάμε για ξύλινα πατώματα, οροφές και τοίχους – ακόμη και τα κάγκελα στις σκάλες είναι φτιαγμένα από κλαδιά. Μετά το θάνατο του Knight, ο επόμενος ιδιοκτήτης (επίσης καλλιτέχνης) έχτισε πάνω στον ήδη μοναδικό σχεδιασμό με την αυλακωτή οροφή, ένα τζάκι στοιβάζοντας πέτρες, χειροποίητες πόρτες και ένα πάγκο από ερυθρόδεντρο.

Ό, τι λείπει από αυτό το σπίτι ενός δωματίου, αναπληρώνεται από το εξωτερικό του: Υπάρχει ένας διάδρομος που ενώνει το σπίτι με μια πλατφόρμα η οποία δεσπόζει πάνω από την 18.210 τμ ιδιοκτησία και ολοκληρώνεται με δύο ρυάκια και μια εναέρια τροχαλία. Όχι κι άσχημα. Δυστυχώς, το σπίτι αγοράστηκε από έναν ξάδερφο του Knight (για μια στιγμή ήταν διαθέσιμο στην αγορά για $135.000), και παρόλο που στεναχωριόμαστε που δεν μας ανήκει αυτό το σπίτι με τις δύο νεραϊδόπορτες, τουλάχιστον ανακουφιζόμαστε στη σκέψη ότι επέστρεψε στην οικογένεια.

Ρίξτε μια ματιά σ’ αυτό το απίστευτο δεντρόσπιτο:

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση