20 Άνθρωποι Χάραξαν Γιγαντιαίο Λιοντάρι Από Δέντρο Και Γίνεται Το Μεγαλύτερο Γλυπτό Στον Κόσμο

20 Άνθρωποι Χάραξαν Γιγαντιαίο Λιοντάρι Από Δέντρο Και Γίνεται Το Μεγαλύτερο Γλυπτό Στον Κόσμο

Λιοντάρι: Το συγκεκριμένο ξύλινο γλυπτό κοσμεί τα τελευταία χρόνια την πλατεία της κεντρικής κινεζικής πόλης.

Το Oriental Lion, όπως έχει μεταγλωττιστεί, ήταν σκαλισμένο από ένα ενιαίο κορμό δέντρου redwood για το διάστημα των 3 ετών. Ο Κινέζος αρχιτέκτονας Dengding Rui Yao, που υποστηρίχθηκε από περισσότερους από 20 ανθρώπους, ξεκίνησε το έργο στη Μιανμάρ.

Τέλος, όταν τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2015, μεταφέρθηκε σε απόσταση άνω των 3000 μιλίων για να φτάσει στο Wuhan’s Fortune Plaza Times Square. Με μήκος 47,5 πόδια, ύψος 16,5 πόδια και πλάτος 13 πόδια, το Oriental Lion είναι μια δύναμη που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Τα λιοντάρια διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα. Όταν ο Βουδισμός εξαπλώθηκε από την Ινδία στην Κίνα, το ίδιο συνέβη και με πολλά από τα σύμβολά του, συμπεριλαμβανομένου του λιονταριού. Θεωρούμενοι ως προστάτες, τα αγάλματα των λιονταριών έγιναν μια κοινή εγκατάσταση στις πύλες των αυτοκρατορικών παλατιών, συμπεριλαμβανομένης της θρυλικής Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση