14 Εξωπραγματικά Γλυπτά από όλο τον Κόσμο, που Καταργούν τους Νόμους της Φυσικής. Με το 7ο και το 11ο θα Χαζέψετε!

Σε όλο τον κόσμο, αλλά και στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε εντυπωσιακά γλυπτά. Εμείς απλά βγάζουμε το καπέλο στους καλλιτέχνες που πέτυχαν το αδύνατο. 

«Η χώρα των θαυμάτων», Καναδάς

Έργο του Ισπανού γλύπτη Jaime Plensa σας καλεί να βρεθείτε στο εσωτερικό του. Εξωτερικά είναι ένα πλέγμα 12 μέτρων με τη μορφή ενός προσώπου.

«Κάρμα», ΗΠΑ

Έργο του Κορεάτη γλύπτη Ντου Χο Σουχ. Το γλυπτό έχει ύψος 7 μέτρων, αλλά φαίνεται ακόμα πιο μεγάλο.

«Ο Μυστικός Δείπνος», ΗΠΑ

Το γλυπτό του Albert Shukalskogo στη πόλη φάντασμα Rhyolite στη Νεβάδα είναι μια διαφορετική έκδοση του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

«Διαμάντια», Αυστραλία

Ο Νεοζηλανδός καλλιτέχνης Νιλ Ντόνσον δημιουργεί γλυπτά που φαίνονται να αιωρούνται στον αέρα με τη βοήθεια συρμάτων.

Ακροβάτης, Ντουμπάι

Αυτό το γλυπτό μοιάζει να αγνοεί τους νόμους της φυσικής. Έργο της Πολωνής Ezhi Kendzera. Το γλυπτό φαίνεται να έχει ειδικό κέντρο βάρος, που δε του επιτρέπει να αναποδογυρίσει ακόμα και σε δυνατούς ανέμους.

Το μνημείο του βιολίστα, Ολλανδία

Για την εγκατάσταση του γλυπτού χρειάστηκε να σπάσουν το μαρμάρινο πάτωμα στο δημαρχείο του Άμστερνταμ.

«Porsche» στο Φεστιβάλ Ταχύτητας, Ηνωμένο Βασίλειο

O Τζέρρυ Τζούντα έχει δημιουργήσει εκπληκτικά γλυπτά αυτοκινήτων που φαίνονται να εκτοξεύονται στο άπειρο και το διάστημα.

«Σκάλα προς τον παράδεισο», Αυστραλία

Βρίσκεται στην παραλία Μπόντι, στην Αυστραλία και αποτελεί έργο του Ντέιβιντ Μακράκεν δημιουργώντας την τέλεια ψευδαίσθηση μιας πραγματικά ατέλειωτης σκάλας. Όπως αναφέρει ο ίδιος, πρόκειται για ένα τροποποιημένο αντίγραφο μιας σκάλας που μειώνεται σε μέγεθος όσο φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα, δίνοντας την αίσθηση μιας άπειρης σκάλας που ξεπερνά το επίπεδο της ατμόσφαιρας.

«Το αναπόφευκτο του χρόνου»

Ο Έλληνας ζωγράφος και γλύπτης Αδάμ Μαρτινάκης δημιουργεί ψηφιακή φουτουριστική γλυπτική. Τα έργα του υπάρχουν μόνο σε ψηφιακή μορφή ή σε εκτύπωση.  Είναι μια ιδιαίτερη τέχνη, που ανακαλύπτει νέους τρόπους έκφρασης.

«Βαρύτητα του ελέφαντα»

Ο ταξιδιώτης γλύπτης Daniel Freeman έχει επισκεφτεί ακόμα και το Ανάκτορο Φονταινεμπλώ στο Παρίσι.

«Δρομέας», Ελλάδα

Ο δρομέας, έργο από γυαλί και σίδερο του Κώστα Βαρώτσου, δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 1988 στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής δράσης «Δρώμενα» που οργάνωνε ο δήμος Αθηναίων επί δημαρχίας Μιλτιάδη Έβερτ και αντιδημαρχίας πολιτισμού Σταύρου Ξαρχάκου.

Υποβρύχια γλυπτά, Μεξικό

Υποβρύχιο πάρκο που απευθύνεται στους λάτρεις των καταδύσεων. Έργο του Jason Taylor.

«Επανάσταση»

Ένα άλλο παράδειγμα ψηφιακής τέχνης, έργο του Chad Knight. To έργο του συνυπάρχει με το φυσικό τοπίο και μοιάζει να ζωντανεύει.

«Ali και Nino», Γεωργία

Έργο της γλύπτριας Tamara Kvesitadze, αφηγείται την ιστορία δύο ερωτευμένων. Οι φιγούρες είναι σε συνεχή κίνηση, στην αρχή πλησιάζουν η μία την άλλη, στη συνέχεια συγχωνεύονται και έπειτα χωρίζονται.

Credit: Adme

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση