12 μικροσκοπικά σπίτια που αποδεικνύουν ότι το μικρό είναι πανέμορφο

Είναι πολλές οι διαφορές αν ζεις σε ένα μικρό σπίτι. Λιγότερος χαμένος χώρος, φθηνότεροι λογαριασμοί, λιγότερες μικροδουλειές… Σχεδόν σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί κάποιος να θέλει ένα μεγάλο σπίτι! Αφήστε που το καλύτερο πράγμα με το να μένεις σε ένα μικροσκοπικό σπίτι είναι το να το  διακοσμείς.  Σε ένα κόσμο που σε θέλει να πιστεύεις πως το μεγαλύτερο είναι και καλύτερο, είναι πολύ δύσκολο να φανταστείτε  να μικρύνετε το σπίτι σας, αλλά τα οφέλη σίγουρα αξίζουν. Εδώ είναι 12 σπίτια που πραγματικά θα σας εμπνεύσουν.

Σχεδιασμένο για ζευγάρια, Ο κύβος  έχει τά πάντα που χρειάζεται μια οικογένεια δύο ατόμων. Αρκετό αποθηκευτικό χώρο, καθιστικό, πλήρη κουζίνα, υπνοδωμάτιο. Το καλύτερο όμως με αυτό είναι η μικρή περιβαλλοντική του επιβάρυνση. Ο κύβος είναι κατασκευασμένος από βιώσιμα υλικά, έχει τουαλέτα που κάνει κομποστοποίηση και καταναλώνει λιγοστό ρεύμα.

Το Marfa weeHouse, βρίσκεται στο Τέξας. Σε λιγότερο απο 500τετραγωνικά πόδια, αυτό το σπίτι συνδυάζει εξαίσια το μοντέρνο με το μίνιμαλ!

ΤΟ MetroShed. Το κυριότερο πλεονέκτημά του ειναι το μεγεθός του —  οι περισσότερες πόλεις επιτρέπουν  το χτίσιμο μέχρι 120 τετραγωνικά πόδια σπίτια χωρίς άδεια.

Βρίσκεται στο San Diego, το Palomar Mountain weeHouse είναι ένα πανέμορφο παράδειγμα μικροσκοπικού σπιτιού. Ο μικρός χώρος χρησιμοποιεί παράθυρα για να δημιουργήσει μία αίσθηση ανοικτότητας.

Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι χτίστηκε αρκετά χρόνια πριν χρησιμοποιώντας ‘πράσινες’ τεχνικές. Μπορείτε να διαβάσετε για την διαδικασία εδώ και εδώ.

Αυτό το μικρό οίκημα, φτιαγμένο από την Relax Shacks, είναι ένα τέλειο για μία προσωρινή απόδραση ή για μια μινιμαλιστική ζωή. Προς το παρόν χρησιμοποιείται σαν γωνιά μελέτης ενός καθηγητή πανεπιστημίου. Δεν σας κάνει να θέλετε να αράξετε άνετα με ένα καλό βιβλίο συντροφιά?

Αυτό το σπίτι της McGlasson weeHouse με ταράτσα για υπέροχη θέα και κόστος αρκετά κάτω απο $200,000 — μιλάμε για ένα ονειρεμένο σπίτι! Το απίστευτο κόκκινο εξωτερικό του χρώμα είναι μόνο ένα από τα πολλά πανέμορφα χαρακτηριστικά του. Διαθέτει μοντέρνα κουζίνα, μεγάλα παράθυρα και πανοραμική θέα.

Το MetroCABIN κοστίζει λιγότερο από $35,000, που είναι μια πολύ καλή τιμή και μπορεί να χτιστεί σε λιγότερο από 4 εβδομάδες! Ενας τέτοιος μικρός χώρος είναι έυκολο να συντηρηθεί, χωράει σχεδόν παντού και δεν θα σας βγει ο κούκος αηδόνι! Το σπίτι αυτό φαίνεται μια πολύ καλή επιλογή!

Τα σχέδια της One Cool Habitat είναι έτσι. Βοηθούν τους πελάτους να ζουν με τον τρόπο που θέλουν. Ακόμα τα σπίτια αυτά είναι σχεδιασμένα να μεταφέρονται διεθνώς σε περίπτωση που ο αγοραστής τους κολλήσει το μικρόβιο του ταξιδιού!

Αυτό το μικρό σπίτι έχει μεγάλα παράθυρα για να δημιουργεί την αίσθηση του ανοιχτού χώρου. Η Wheelhaus επίσης χτίζει μικροσκοπικά σπίτια σε ρόδες, αφήνοντας στους αγοραστές την επιλογή της κινητικότητας. Τα μεγάλα του παράθυρα είναι ιδανικά για θέες χαλάρωσης, παραλίες, δάση, χωρίς το ένα να ακυρώνει το άλλο.

Το Arado home κοστίζει μόλις $60,000 για να φτιαχτεί. Αυτό το σπίτι μινιατούρα είναι η απόδειξη της διάρκειας των μικρών σπιτιών, εύκολα αντέχοντας και κρύο και ζέστη.

Το Solo Prefab House καυχιέται για το όμορφο, μοντέρνο εσωτερικό με πολύ μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής του. Είτε ψάχνεται για κάτι σε λιγότερα απο 400 τετραγωνικά πόδια είτε κάτι λίγο πιο ευρύχωρο, αυτό το σπίτι είναι ότι πρέπει για σας.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση